Επέστρεψε στη Βολιβία ο Έβο Μοράλες (Photos)

Επέστρεψε στη Βολιβία ο Έβο Μοράλες (Photos)

Ο Έβο Μοράλες επέστρεψε σήμερα στη Βολιβία, την επομένη _x000D_
της ορκωμοσίας του Λουίς Άρτσε ως προέδρου.

«Ένα μέρος της ζωής μου παραμένει στην Αργεντινή έπειτα από 11 μήνες εξορίας σε αυτή τη χώρα», είπε ο Μοράλες πριν διασχίσει πεζός τη διασυνοριακή γέφυρα που συνδέει την πόλη Λα Κιάκα, στη βόρεια Αργεντινή, με εκείνη της Βιγιαζόν, στη νότια Βολιβία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP. Αφότου διέφυγε στο Μεξικό, ο Μοράλες κατέφυγε στη συνέχεια στην Αργεντινή.

Ο Έβο Μοράλες συνοδευόταν όταν βρισκόταν στην πλευρά των συνόρων της Αργεντινής από τον κεντροαριστερό πρόεδρο Αλμπέρτο Φερντάντες, ο οποίος παρέστη χθες, Κυριακή, στην ορκωμοσία του νέου προέδρου σοσιαλιστή Λούις Άρτσε.

«Ευχαριστώ πολύ, τον αδερφό μου Αλμπέρτο», δήλωσε ο πρώην αρχηγός του βολιβιανού κράτους, υπογραμμίζοντας ότι «του έσωσε τη ζωή», καθώς εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί αυτόχθονες Ινδιάνοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές πολύχρωμες στολές τους, είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα με το πρώτο φως της ημέρας παρά τον παγωμένο αέρα για να περιμένουν τον «πατέρα της Βολιβίας».

Ο Λουίς ‘Αρτσε, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις του ‘Εβο Μοράλες, εξελέγη πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των εκλογών της 18ης Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας το 55% των ψήφων, δίνοντας τέλος σε ένα χρόνο μεταβατικής κυβέρνησης της δεξιάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter