Επέστρεψε στην Αττάλεια το «Oruc Reis» μετά από ενάμιση μήνα

Επέστρεψε στην Αττάλεια το «Oruc Reis» μετά από ενάμιση μήνα

Eπειτα από σχεδόν ενάμιση συνεχή μήνα δραστηριοτήτων σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελλόριζο το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» επέστρεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο λιμάνι της Αττάλειας.

Το τουρκικό σεισμογραφικό/ερευνητικό πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας, μαζί με τα συνοδευτικά πλοία Αταμάν και Τζένγκις Χαν, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το «Oruc Reis» έφθασε ακόμα και στα 7 ν.μ. νότια του Καστελλόριζου.

Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε αποστολή που άρχισε τη 10η Αυγούστου. «Το πλοίο μας, το οποίο συνέλεξε 10.995 χλμ 2D σεισμικών δεδομένων, επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας», ανέφερε το υπουργείο μέσω Twitter.

H εταιρεία δεδομένων εντοπισμού πλοίων Refinitiv επιβεβαίωσε ότι το Oruc Reis επέστρεψε σε λιμάνι της Αττάλειας σήμερα το πρωί. Τα δεδομένα της εταιρείας δείχνουν επίσης ότι το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Yavuz βρίσκεται σε ύδατα κοντά στη νότια ακτή της Τουρκίας, ενώ το σεισμογραφικό Barbaros Hayreddin Pasa εξακολουθεί να βρίσκεται στην θάλασσα νότια της Κύπρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter