Επέτειος ΝΔ: Με το βλέμμα στραμμένο στην εσωκομματική τάξη ο Μητσοτάκης

Επέτειος ΝΔ: Με το βλέμμα στραμμένο στην εσωκομματική τάξη ο Μητσοτάκης

Επιμένοντας στην προσπάθεια να διευρύνει την κομματική βάση της ΝΔ , αλλά… με το βλέμμα στραμμένο στις εσωκομματικές αντιδράσεις που κατά καιρούς δέχεται, ο Κ. Μητσοτάκης απηύθυνε νωρίτερα προσκλητήριο συμπόρευσης στους μη κομματικούς ψηφοφόρους , με αφορμή τη σημερινή επέτειο 43 ετών από την ίδρυση του κόμματος.

«Απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, από όπου και αν προέρχεται, ό,τι και αν ψήφισε τα τελευταία χρόνια. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Ελάτε να αφήσουμε πίσω μας την πόλωση, το διχασμό, την τοξικότητα των τελευταίων ετών», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Και παρότι ο πυρσός, το ιστορικό σύμβολο της ΝΔ αποτελεί παρελθόν ακόμη και για την ίδια, ήδη από το 2011, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφυγε στη …φλόγα του για να υποστηρίξει πως «43 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας φωτίζει ακόμα το δρόμο μας. Προχωράμε μπροστά και προχωράμε δυνατά. Για να γράψουμε ξανά οι Έλληνες τη δική μας ιστορία»

Υποστηρίζοντας τις αλλαγές που προσπαθεί να ‘περάσει’ στο κόμμα, παρά τις ισχυρές συχνά εσωκομματικές εντάσεις και ενστάσεις, ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «η ΝΔ προχωρά μπροστά» όπως κάθε ζωντανός πολιτικός οργανισμός» οφείλει. Σήμερα, η ΝΔ «αλλάζει, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, προσαρμόζεται στην εποχή της», ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «οι ρίζες» της ΝΔ στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές. Και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ. Ελευθερία, υγιής πατριωτισμός, αλληλεγγύη, αξιοκρατία. Πίστη στους Έλληνες και τη δημιουργική δύναμη του λαού μας».

Αξιοσημείωτο είναι το εδάφιο της ιδρυτικής διακήρυξης που επέλεξε ο Κ. Μητσοτάκης για να απευθυνθεί στην κομματική και τη μη κομματική εκλογική βάση: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη», ξεκίνησε τη δήλωσή του. Προσπαθώντας , αφενός να δηλώσει πως το κόμμα υπό την ηγεσία του δεν έχει ξεφύγει από τις εντολές του ιδρυτού, αφετέρου να σκιαγραφήσει ως διαρκείς τις αρχικές στοχεύσεις και δεσμεύσεις της ΝΔ.

Σημειώνεται πως το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει να επισκεφθεί το Μενίδι, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση της τοπικής ΝΟΔΕ , επιθυμώντας να συμβολίσει ως «διαρκές πρόσταγμα» του κόμματός του να είναι κοντά στον πολίτη. Την προηγούμενη φορά που ο κ. Μητσοτάκης είχε επιλέξει να επισκεφθεί την περιοχή, κατά τον αγιασμό των σχολείων, υπήρξε ματαίωση. Η Πειραιώς είχε επικαλεστεί προσωπικούς λόγους του Προέδρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter