Επί ποδός οι αγρότες: Στήνουν μπλόκα διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική Μητσοτάκη

Επί ποδός οι αγρότες: Στήνουν μπλόκα διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική Μητσοτάκη

Επί ποδός βρίσκονται οι αγρότες, που πλήττονται βάναυσα από την ακρίβεια, προχωρούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλη την εβδομάδα, αρχής γενομένης από το μεσημέρι της Δευτέρας. Τότε, οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν δρομολογήσει να στήσουν μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας Ε65, στον κυκλικό κόμβο της Καρδίτσας, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Δείτε επίσης: Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες

Ακόμα:

  • Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης οργανώνει συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, στις 11 π.μ. στον σταθμό του ΟΣΕ.
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας καλεί σε κινητοποίηση, στις 11 π.μ., στο γραφείο υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννης διοργανώνει μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους, στις 10.30 π.μ., στη διασταύρωση στο Μετόχι με κατάληξη το Μαντούδι αλλά και συσκέψεις στα χωριά για την ενημέρωση των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων και την οργάνωση του αγώνα, ώστε να απαιτηθούν μέτρα προστασίας τους αλλά και επιβίωσής τους.
  • Οι αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Καστρί Μακρακώμης καλούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κλείσιμο του δρόμου στις 2.30 μ.μ.

Τα αιτήματα

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα χαμένα εισοδήματά τους και ζητούν:

1) Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα

2)Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής

3)Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους

4)Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ

Οι κινητοποιήσεις Τρίτη – Τετάρτη

Την Τρίτη

  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας καλεί σε μοτοπορεία στις 11 π.μ., από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο.
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου και αγροτικοί σύλλογοι καλούν σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας στις 11 π.μ.
  • Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, καλεί σε στήσιμο μπλόκου στον κόμβο Φιλώτα, στις 11 π.μ.

Την Τετάρτη

  • Οι αγρότες του Καινούργιου της Αιτωλοακαρνανίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και του Αγροτικού τους Συλλόγου, προχωρούν σε νέα κινητοποίηση στις 11 π.μ., με συγκέντρωση με τρακτέρ και μηχανήματα στην επαρχιακή οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψος της διασταύρωσης Πελοπίου.
  • Οι αγρότες των Φαρσάλων θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης.
  • H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και οι Σύλλογοι Πελοπίου και Περιχώρων, Χελιδονίου και Καυκονίας διοργανώνουν νέα κινητοποίηση στις 11 π.μ., με συγκέντρωση με τρακτέρ και μηχανήματα στην επαρχιακή οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψος της διασταύρωσης Πελοπίου.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter