Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Επί ποδός το Πεντάγωνο - Σε ετοιμότητα για Τουρκικές προκλήσεις

«Ιστορίες» αναμένει το Ιούνιο στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή προγραμματισμένη γεώτρηση στα κοιτάσματα φυσικού αερίου από την πολυεθνική TOTAL. Αυτή αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν είναι απίθανο να επαναληφθούν σκηνές ανάλογες με εκείνες της εξόδου του πλοίου Barbaros. 

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν επίσης ότι αυτό συνδυάζεται με ένα καθεστώς «φορτωμένων» νησιών εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας και των συνεχών παραβάσεων και παραβιάσεων του FIR Αθηνών. Η τακτική αυτή εντάσσεται στην τουρκική προσπάθεια να «εξάγει» στα δυτικά της τα προβλήματα που έχει στην Συρία.

Πάντως όπως επισημαίνεται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σε αντίθεση με τις τουρκικές που βρίσκονται σε καθεστώς αναταραχής λόγω των μέτρων έκτακτης αποστρατείας που έχει λάβει η κυβέρνηση Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.