Επί τάπητος στην ειδική επιτροπή της Βουλής οι ενστάσεις των υποψηφίων για τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών

Επί τάπητος στην ειδική επιτροπή της Βουλής οι ενστάσεις των υποψηφίων για τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών

Σε λίγη ώρα, συνέρχεται η Ειδική Επιτροπή Επιλογής της Βουλής για να εξετάσει τις ενστάσεις των υποψήφιων για τις θέσεις των Προϊσταμένων στις τέσσερις Γενικές Διευθύνσεις. Ένσταση έχουν υποβάλει σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι (οκτώ στους δεκαεπτά).

Υπό την πίεση των αποκαλύψεων της εφημερίδας Documento και του documentonews.gr για συγκεκριμένες καταγγελίες αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας στη διαδικασία επιλογής, εσπευσμένα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Ειδική Επιτροπή άρχισε να καλεί όσους υπέβαλαν ένσταση για να την υποστηρίξουν προφορικά ενώπιόν της.

Έστω και έτσι, η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα προς τη νομιμότητα, μια και ο νόμος και η νομολογία του ΣτΕ για τις ενδικοφανείς προσφυγές απαιτούν την προηγούμενη ακρόαση του ενδιαφερομένου.

Το κρίσιμο πολιτικό ερώτημα, ωστόσο, παραμένει εάν πρόκειται για προσχώρηση στις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας ή για τακτικό ελιγμό της διοίκησης της Βουλής, ώστε, ενόψει των προφορικών συνεντεύξεων που θα διενεργήσει η ίδια Επιτροπή, να επουλωθεί, όπως-όπως, η τρωθείσα αξιοπιστία και αμεροληψία της. Και αυτό, μετά το φιάσκο των αρχικών «χειρουργικών μοριοδοτήσεων», με τις αναιτιολόγητες απορρίψεις συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, όπως και ετών προϋπηρεσίας, που έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στους διαδρόμους της Βουλής.

Μένει να φανεί, αν η σημερινή κίνηση είναι απλά στάχτη στα μάτια ή σηματοδοτεί πραγματική αλλαγή πορείας. Σαφώς, όμως, το αν θα κλείσει η κουζίνα ή θα συνεχιστεί το «μαγείρεμα» προς όφελος των υποψηφίων που πρόσκεινται στη ΝΔ στις δύο κομβικές Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης και Κοινοβουλευτικού Έργου προϋποθέτει, σε αυτήν τη φάση, την αποκατάσταση των αδικιών, όσο κι αν είναι δύσκολο γι’ αυτήν την Επιτροπή να αναιρέσει τον εαυτό της.

Εάν, όμως, όπως επιμένουν κάποιοι, η Επιτροπή δικαιώσει μόνο τις «ανώδυνες» προσφυγές, ενώ τους υποψήφιους που, με αναγνώριση συνάφειας, απειλούν ή, προσπερνούν τους δύο «επίλεκτους», τους παραπέμψουν στις καλένδες του Συμβουλίου της Επικρατείας, τότε θα έχουμε απλά και μόνον μια επίφαση διαφάνειας, ώστε να συνεχιστεί το ίδιο έργο. Κάτι τέτοιο θα επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες του documentonews.gr.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter