Επί τάπητος η άρση ασυλίας Κελέτση μετά τη μήνυση Παππά για αλλοίωση στα πρακτικά της Προανακριτικής

Επί τάπητος η άρση ασυλίας Κελέτση μετά τη μήνυση Παππά για αλλοίωση στα πρακτικά της Προανακριτικής

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα συζητηθεί το πρωί της Τετάρτης η άρση ασυλίας του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της «Καλογριτσιάδας», Σταύρου Κελέτση. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορείται από τον Νίκο Παππά για αλλοίωση των πρακτικών της Επιτροπής που ερεύνησε τα πεπραγμένα του.

Ο Στ. Κελέτσης είχε παραδεχτεί πως παρενέβη και απάλειψε σημεία από τα πρακτικά κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Χρήστου Καλογρίτσα, προφασιζόμενος ότι επρόκειτο για εκτός μικροφώνου στιχομυθίες.

Όπως έχουν καταγγείλει μέλη της Προανακριτικής από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε σβήσει -μεταξύ άλλων- τα λεγόμενα βουλευτών της συμπολίτευσης (Λ. Τσαβδαρίδης και Δ. Μαρκόπουλος) που διαμαρτύρονταν έντονα προς τον μάρτυρα και πατέρα του έκπτωτου υπερθεματιστή για το γεγονός ότι δεν εισέφερε όσα στοιχεία έπρεπε κατά τη διάρκεια της εξέτασής του.

Το ζήτημα είχε θέσει και ο ερευνώμενος πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ζητώντας τη διόρθωση των πρακτικών. Ωστόσο, ο κ. Κελέτσης επικαλέστηκε το «κυριαρχικό δικαίωμα» του προέδρου της Επιτροπής και αρνήθηκε να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία.

Ακολούθως ο κ. Παππάς υπέβαλλε μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του προέδρου της Προανακριτικήςκατηγορώντας τον για ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος.

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο κ. Κελέτσης θα υποστηρίξει πως έπραξε στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του και θα ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του, θέση που αναμένεται να υιοθετήσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Να σημειωθεί πως ο βουλευτής της ΝΔ είναι μέλος και της Επιτροπής Δεοντολογίας και έχει ζητήσει αντικατάσταση από άλλο μέλος της Κ.Ο. προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter