Έπιασαν δουλειά οι εισαγγελικές αρχές για το σκάνδαλο των 3,3 εκ. ευρώ στην ΕΠΟ

Έπιασαν δουλειά οι εισαγγελικές αρχές για το σκάνδαλο των 3,3 εκ. ευρώ στην ΕΠΟ

Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση του Travel Plan που δημιούργησε οικονομικό άνοιγμα 3,37 εκατ. ευρώ στην ΕΠΟ και αποκάλυψε το Documento. 

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ομοσπονδίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και ήδη διερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές και βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. 

Στη μηνυτήρια αναφορά η ΕΠΟ καταγγέλλει «ταμειακές διευκολύνσεις» ύψους 1.045.000 ευρώ, υπερχρεώσεις τόκων ύψους 670.000 ευρώ, διπλή καταβολή ποσού 3 εκατ. ευρώ, μη έκδοση τιμολογίων, καθώς και «περίεργες» ανταλλαγές e mail. To βασικό όμως στην υπόθεση είναι ότι η εθνική Factors ΑΕ είχε ενημερώσει 54 φορές την ΕΠΟ ότι έπρεπε να της καταβάλλονται τα χρήματα που είχε λαμβάνειν το Travel Plan. Οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας αγνόησαν την θυγατρική εταιρία της Εθνικής Τράπεζας και έτσι δημιουργήθηκε το οικονομικό άνοιγμα. Η Εθνική Factors ΑΕ προσέφυγε στα δικαστήρια και «πάγωσε» τους λογαριασμούς της ΕΠΟ.

Στην μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ότι στις 11/1/2010 η ΕΠΟ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Eurostar, με το οποίο συμφωνήθηκε η παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών και η αποδοχή χορηγικού προγράμματος της ΕΠΟ για τα έτη 2010-2012, ύψους 1.250.000 ευρώ. Τρεις μήνες αργότερα υπεγράφη και δεύτερο χορηγικό πρόγραμμα ισόποσης αξίας, ενώ συμφωνήθηκε η καταβολή του να γίνει σε 4 δόσεις. Στις 25/5/2012 υπεγράφη νέα σύμβαση χορηγίας χρονικής διάρκειας μέχρι την 31/7/2016, με την οποία συμφωνούνταν να καταβάλει η εταιρεία Eurostar στην ΕΠΟ χορηγία ύψους 1 εκατ. ευρώ, σε 4 δόσεις. Και στις 21/8/2012 ανανεώθηκε η σύμβαση για την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών μεταξύ της ΕΠΟ και της Eurostar μέχρι τις 31/7/2016.

Η ΠΔΕ διαπίστωσε ότι η ΕΠΟ παράτυπα: 

α) συνέχισε την συγκεκριμένη συνεργασία και μετά τη λήξη της σύμβασης, γεγονός που δεν προβλεπόταν, 

β) μεταβίβασε τις απαιτήσεις από την ομοσπονδία με αποτέλεσμα να φέρεται (η ΕΠΟ) ότι οφείλει ποσά που ήδη είχε καταβάλει στο Travel Plan. 

Τον Απρίλιο του 2012, το ταξιδιωτικό γραφείο υπέγραψε με την Εθνική Factors συμφωνία αορίστου διάρκειας για είσπραξη των απαιτήσεών της από την ΕΠΟ. Από τότε έστειλε 54 αναγγελίες στην ομοσπονδία, χωρίς να πάρει ένα ευρώ. Έτσι, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter