Έπιασαν τον τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδο – Επιχείρηση με πολλές συλλήψεις για λαθρεμπόριο χρυσού

Έπιασαν τον τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδο – Επιχείρηση με πολλές συλλήψεις για λαθρεμπόριο χρυσού

59 άτομα συνελήφθησαν ήδη από τις αρχές κατά την τεράστια αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσης σπείρας λαθρεμπόρων χρυσού.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο γνωστός και από τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις ενεχυροδανειστής «Ριχάρδος», ο Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος φέρεται να συνελήφθη μέσα στη βίλα του στη Σαρωνίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος συνελήφθη μέσα στην πολυτελή βίλα του στη Σαρωνίδα, καθώς ενέχεται στη διακίνηση χρυσών αντικειμένων, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκεται σε διακίνηση αντικειμένων από χρυσό καθώς και ότι βρέθηκαν στην κατοχή του αντικείμενα που επρόκειτο να πάνε για λιώσιμο.

Ο Ριχάρδος είχε συλληφθεί ακόμη δύο φορές, με πρώτη τον Ιούλιο του 2014, όταν κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών.

Συγκεκριμένα, προηγήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε δύο από τα καταστήματα του.

Σύμφωνα με ιδιωτικά συμφωνητικά, θα έπρεπε να φυλάσσονται για έναν μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο και στα βιβλία υπήρχαν εγγραφές κοσμημάτων αξίας 77.000 ευρώ, αλλά ο Ριχάρδος αρνήθηκε να πει στους αστυνομικούς πού φυλάσσονταν.

Το 2015 ήταν η δεύτερη φορά που ενεπλάκη με τις αρχές, καθώς δεν είχε κόψει αποδείξεις σε δύο πελάτες του. 

Πως δρούσε το κύκλωμα

Τα δύο κυκλώματα λαθρεμπορίας μάζευαν τιμαλφή από τα ενεχυροδανειστήρια, τα έλιωναν και τα έστελναν στο εξωτερικό και οι αρχές έφθασαν στα ίχνη τους ερευνώντας τους κλεπταποδόχους της συμμορίας των Ρομά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter