Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα – Θετικό στον ιό και το παιδί της 38χρονης

Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα – Θετικό στον ιό και το παιδί της 38χρονης

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη που διαγνώσθηκε ως «ασθενής μηδέν» του κορονοϊού στην Ελλάδα ενώ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας επιβεβαιώθηκε και τρίτο κρούσμα, μία νεαρή που επέστρεψε από Ιταλία και νοσηλεύεται στην Αθήνα σε νοσοκομείο αναφοράς.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση, ενώ είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του και έχει παρουσιάσει ήπια συμπτώματα. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη χθες Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (το οποίο είναι και το σχολείο του παιδιού) παρέμεινε κλειστό, σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ακυρώνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Κλειστό το σχολείο που πήγαινε ο γιος της 38χρονης για 14 μέρες – Γίνεται απολύμανση

Υψηλού κινδύνου επαφές όπως εξήγησε ο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. είναι οι χειραψίες οι αγκαλιές η παραμονή πάνω από 15 λεπτά σε ένα δωμάτιο με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι πρέπει να περιορίζονται για 14 μέρες και να παρακολουθούν την υγείας τους και σε περίπτωση που παρουσιάσουν κάποιο σύμπτωμα πρέπει να ειδοποιήσουν τις αρχές.

Σημειώνεται πως το παιδί είχε πάει στο σχολείο -πήγαν εκδρομή- για τουλάχιστον μία ημέρα (Τρίτη) μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί κι άλλα άτομα στον ιό.

Ύποπτο κρούσμα στη Λαμία

Από τα Καμένα Βούρλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό, όπως αναφέρει το Star Κεντρικής Ελλάδας.

Ο ασθενής επισκέφτηκε ιδιώτη γιατρό με συμπτώματα ίωσης και ο γιατρός έκρινε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο αφού πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στη Βουδαπέστη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter