Επιδεινώνεται η υγεία του κρατούμενου απεργού πείνας για το δικαίωμά του στη μόρφωση Α. Κυριαζή

Επιδεινώνεται η υγεία του κρατούμενου απεργού πείνας για το δικαίωμά του στη μόρφωση Α. Κυριαζή

Το δικαίωμά του στη μόρφωση και την Παιδεία διεκδικεί μέσω της απεργίας πείνας εδώ και κάποιες ημέρες ένας ακόμα κρατούμενος, από τις φυλακές Πάτρας ο Αθανάσιος Κυριαζής. Μετά την περίπτωση του Βασίλη Δημάκη, ο Αθανάσιος Κυριαζής, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας σε μία προσπάθεια να πείσει για το δικαίωμά του στην εκπαίδευση, αναμένοντας την αντίδραση της πολιτείας.

Ωστόσο, ήδη η κατάσταση της υγείας του, παρουσιάζει επιδείνωση καθότι βρίσκεται στην 8η ημέρα απεργία πείνας.  Σε ανοιχτή επιστολή του, αναφέρει πως παρουσιάζει ήδη «σημάδια αδυναμίας, αστάθειας τήρησης της ισορροπίας, ζαλάδες, κόπωση των οφθαλμών και γενικότερη κατάπτωση».

Όπως τονίζει ο ίδιος και η προσωπική ιατρός-παθολόγος που έχει επιλέξει να τον παρακολουθεί κα. Δωροθέα Βουτσελά MDs , πρόκειται για κρίσιμες στιγμές, έχουν εκδηλωθεί τα πρώτα σοβαρά συμπτώματα της απεργίας πείνας όλου αυτού του χρονικού διαστήματος και θεωρεί ότι το προσεχές διάστημα απαιτείται προσοχή καθώς έχουν χορηγηθεί εκ μέρους τους εκθέσεις προς το ιατρείο της φυλακής που εξηγούν ότι οι επιδράσεις που επιφέρει η απεργία πείνας μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αιφνίδιο θάνατο, σύμφωνα με την συνθήκη της Μάλτας.

Όπως καταγγέλλει, δεν του επιτρέπεται να παρακολουθήσει μαθήματα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο όπου φοιτά:

Σε ανοιχτή του επιστολή τονίζει:

«Προσωπικά έχω υποβάλλει Υπεύθυνη Δήλωση όπου δηλώνω ότι δεν επιθυμώ καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή λεβάιν σίτιση, δηλαδή αναγκαστική σίτιση ή ορούς λόγω της απόριας της απεργίας πείνας που πραγματοποιώ από τις 11/06/2020, παρά μόνο εφόσον απολέσω τις αισθήσεις μου. Μέχρι σήμερα έχω απώλεια 4 κιλών σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο της φυλακής και η κατάστασή μου βαίνει προς κάκιστο. Από εχθές αιτήθηκα να μου παρασχεθούν πατερίτσες αφού λόγω της αστάθειάς μου και των ζαλάδων δεν μπορώ να σταθώ όρθιος με σιγουριά.

Πλέον είμαι αποφασισμένος όσο ποτέ, να συνεχίσω τον αγώνα μου έως ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μου που εμποδίζουν την εκπαίδευσή μου ακόμη και με κίνδυνο την υγεία μου ή ενδεχομένως με την ίδια μου την ζωή.

Συγκεκριμένα ζητώ να εφαρμοστεί καθολικά το υπ’αριθμόν 29809/2.07.2015 ΚΥΑ , το οποίο δημοσιεύθηκε με το υπ’αριθμόν 1368 Β΄ / 3.07.2015 ΦΕΚ όπου μπορείτε να το βρείτε στην δημοσιότητα. Επομένως ζητώ να εφαρμοστούν τα δικαιώματά που προβλέπονται που ο νόμος ορίζει και να μην είμαι αποδέκτης άνισης μεταχείρισης, πιο αναλυτικά ζητώ:

Α) Την εφαρμογή του άρθρου 3 της παραγράφου 2 όπου προβλέπεται απρόσκοπτη επικοινωνία με τους καθηγητές μου.

Β) Την εφαρμογή του άρθρου 5, δηλαδή την συμμετοχή μου και παρακολούθηση δια ζώσης των Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων, πράγμα που δεν υφίσταμαι.

Γ) Την άμεση μεταγωγή μου στον κορυδαλλό για λόγους σπουδών όπου εφαρμόζεται η ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) όπως αιτήθηκα ακόμη από της 31-12-2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 19977 αίτηση μεταγωγής μου και δεν έχω λάβει απάντηση μέχρι σήμερα.

Δ) Την εφαρμογή του άρθρου 4 της παραγράφου 1.γ) για παράκαμψη του ωρολογίου προγράμματος λειτουργίας του καταστήματος, για εκπαιδευτικούς λόγους, που ουδέποτε εφαρμόστηκε αλλά συνάντησα άρνηση και απαγόρευση στην πρόσβασή μου στο χώρο του Σ.Δ.Ε. ( Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας).

Επειδή όλα τα παραπάνω απλά συμπεριλαμβάνονται σε νόμους που δεν εφαρμόζονται ΠΟΤΕ, ας αναρωτηθεί η κα. Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής τι είδους εκπαίδευση επιθυμεί εντός των φυλακών και αν επιζητεί την κοινωνική επανένταξη μας, με σκοπό την επιστροφή στην κανονικότητα ή την επιδιωκόμενη συστηματική ροπή στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

Πραγματικά το ενδιαφέρον μου για τις σπουδές όχι μόνο αποτελεί μονόδρομο αλλά και προσωπική επιλογή αφού λόγω των στοιχείων της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μου υπάρχει η έμφυτη τάση για γνώση και εξέλιξη των σπουδών μου στις Κοινωνικές Επιστήμες, με είδη στην κατοχή μου ενός πτυχίου της σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του τμήματος Χρηματοοικονομικής & Ελεγκτικής.

Επομένως ζητώ την παρέμβασή των αρμόδιων φορέων για έναν ειλικρινή διάλογο ώστε να δοθούν λύσεις στα ζητήματα της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με την δημιουργία προγραμμάτων δράσεις καθώς και επαγγελματικών σχολών εντός των φυλακών και να επιλυθούν των προσωπικών μου ζητημάτων.

Ας επιχειρήσουμε εκατέρωθεν να επιτύχει ο υποτιθέμενος ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΣ.

Με εκτίμηση Ο κρατούμενος & σπουδαστής του Ε.Α.Π. Αθανάσιος Κυριαζής Φυλακές Αγ.Στεφάνου Πατρών Πάτρα, 18/06/2020»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter