Επίδειξη στρατιωτικής δύναμης από τον Τραμπ στον εορτασμό της 4ης Ιουλίου (Photos)

Επίδειξη στρατιωτικής δύναμης από τον Τραμπ στον εορτασμό της 4ης Ιουλίου (Photos)

Με μια μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση γιόρτασε ο Ντόναλντ Τραμπ την επέτειο της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ ενώ παράλληλα, όπως σχολιάζει το Politico κατάφερε να γίνει ο μοναδικός Αμερικανός πρόεδρος που προσπάθησε να ενσωματώσει τον εαυτό του, στον (παραδοσιακά) ακομμάτιστο εορτασμό της 4ης Ιουλίου, ως Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην Ουάσινγκτον.

Το στίγμα στην παρέλαση έδωσε το βομβαρδιστικό B-2 που πέταξε πάνω από το μνημείο συνοδευόμενο από δύο αεροπλάνα F-22 Raptor με τον Τραμπ να τα υποδέχεται με την φράση: «Μια μεγάλη χώρα».

Από τον ουρανό της Ουάσινγκτον πέρασε και το Air Force One καθώς και άλλα αεροσκάφη μαζί με την ομάδα Blue Angels που πετάει με F-18. Στο έδαφος το στρατιωτικό στίγμα έδωσαν δύο τεθωρακισμένα Abram και δύο οχήματα Bradley.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στάθηκε μπροστά στο θρυλικό Μνημείο του Λίνκολν κατά τους χθεσινούς εορτασμούς της 4ης Ιουλίου, ως ένας υπεύθυνος κινηματογραφικός παραγωγός, προσπαθώντας να τοποθετήσει τον εαυτό του, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αμερικανικής ιστορίας, σχολιάζει το “Politico.”

Στην διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στην ίδρυση των ΗΠΑ και στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ σχολίασε την εφευρετικότητα των ΗΠΑ, αλλά και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Προκειμένου να αποκρούσει την άσκηση οποιασδήποτε κριτικής, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί ηγέτες των ΗΠΑ δεν υποστήριξαν τους εορτασμούς με την συμμετοχή τμημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε κάποια στιγμή στην εξέδρα, τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, αλλά και τον πρόεδρο του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Οι δύο άντρες βρίσκονταν στο πλευρό του προέδρου Τραμπ, καθώς ο ίδιος μιλούσε στην εκδήλωση, ενώ ο καιρός στην Ουάσινγκτον ήταν βροχερός.

Τιμητικές διελεύσεις στην διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν από αεροσκάφη των Πεζοναυτών, του Ναυτικού, αλλά και του Στρατού των ΗΠΑ, του προεδρικού αεροσκάφους, αλλά και του ακροβατικού σμήνους “Blue Angels,” που έκλεισε την προεδρική ομιλία.

Η 45λεπτη ομιλία του προέδρου Τραμπ είχε ως κεντρικό στόχο να δώσει έμφαση στην δύναμη και την αποφασιστικότητα του αμερικανικού λαού.

Ο Τραμπ μιλώντας πίσω από ένα αλεξίσφαιρο τζάμι που είχε καλυφθεί από σταγόνες της βροχής που έπεφτε, αναφέρθηκε σε μία σειρά διαφορετικών ιστορικών προσώπων. Μεταξύ αυτών, στην Μπέτσι Ρος (έραψε την πρώτη σημαία των ΗΠΑ), στον κοινωνικό μεταρρυθμιστή Φρέντερικ Ντάγκλας, αλλά και στην Χάριετ Τάμπμαν, η οποία, ήταν μία αγωνίστρια υπέρ της κατάργησης της δουλείας των μαύρων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στις σουφραζέτες, ενώ ζήτησε από ένα εξέχον μέλος του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων να έρθει στην εξέδρα της ομιλίας του.

Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε και στην ομιλία που είχε κάνει ο Μαρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ στο ίδιο ιστορικό σημείο, το 1963 στην διάρκεια της οποίας είπε την ιστορική φράση: “let freedom ring.”

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εξερεύνηση του διαστήματος λέγοντας: “Σύντομα κάποια ημέρα θα στήσουμε την αμερικανική σημαία στον Άρη!” Με το ακροατήριο να χειροκροτεί.

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ απέφυγε να πολεμήσει στο Βιετνάμ, επικαλούμενος ιατρικά προβλήματα και πετυχαίνοντας την εξαίρεσή του, ο ίδιος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του χθες, στην θυσία και στον δυναμισμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ περιέγραψε τον εαυτό του, ως τον Αμερικανό πρόεδρο που συντάσσεται πλήρως με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. “Κανένας εχθρός δεν συναντήθηκε με τους ανθρώπους μας, χωρίς την βοή του κεραυνού,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ, σε ένα σημείο της ομιλίας του, σχολιάζοντας τον δυναμικό χαρακτήρα που έχει η παρέμβαση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σε μέτωπα πολεμικών συγκρούσεων στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο ίδιος προσπάθησε να εκφωνήσει τον λόγο του, δίνοντας έμφαση στην ενότητα μεταξύ των Αμερικανών και στον ορίζοντα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών του 2020.

“Το μέλλον ανήκει στους γενναίους, στους δυνατούς, στους υπερήφανους και στους ελεύθερους. Είμαστε ένας λαός που κυνηγάμε ένα όνειρο σε ένα μεγαλοπρεπή προορισμό. Όλοι μας μοιραζόμαστε τους ίδιους ήρωες, το ίδιο σπίτι, την ίδια καρδιά κι όλοι πλαστήκαμε από τον ίδιο μεγαλοδύναμο Θεό,” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ στο τέλος της ομιλίας του.

Παρά την βροχή και τον συννεφιασμένο καιρό, όσοι είχαν αγοράσει ειδικά εισιτήρια (VIP) πήγαν να ακούσουν τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έφταναν από το Μνημείο Λίνκολν σχεδόν μέχρι το τέλος της μεγάλης πισίνας που υπάρχει στον χώρο (Reflecting Pool) παρά το γεγονός ότι πολλά σημεία δεν ήταν ασφυχτικά γεμάτα από κόσμο.

Ο Λευκός Οίκος κινητοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να μοιράσει εισιτήρια για την όλη εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε βιαστικά, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ την ονειρεύονταν από το 2017, όταν είχε επισκεφτεί την Γαλλία, στην διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας της Βαστίλης.

“Μία μεγάλη συγκέντρωση εξαιρετικών πατριωτών, αυτό το βράδυ, σε όλο το μήκος, μέχρι το Μνημείο του Ουάσινγκτον,” έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Twitter, αφού επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, μετά την ομιλία του.











Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter