Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

«Επιδέξια κίνηση» χαρακτηρίζει η βελγική Politiko τις εξαγγελίες Τσίπρα

Επιδέξια αλλά και πονηρή πολιτική κίνηση χαρακτηρίζει η ιστοσελίδα Politico τις «μονομερείς εξαγγελίες» του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε σχέση με το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Όπως σημειώνεται, με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας πρωθυπουργός, του οποίου η δημοτικότητα έχει μειωθεί εξαιτίας της εφαρμογής των σκληρών μέτρων λιτότητας που απαιτούν οι πιστωτές, αναγκάζει τους οικονομικούς ρυθμιστές «να παίξουν τον ρόλο του σπαγγοραμένου». Αναφορικά με το πώς αναμένεται να εξελιχθούν τα πράγματα, τονίζεται ότι σε αυτό το σημείο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι αξιωματούχοι της ΕΕ για να εμποδίσουν τη χορήγηση των επιδομάτων, τα οποία θα συμπεριληφθούν στις πληρωμές των συντάξεων του Ιανουαρίου. 

Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι θεωρητικά το να μπουν χρήματα στις τσέπες του κόσμου σε μία περίοδο που τα έχουν ανάγκη και θα τα ξοδέψουν είναι ένας πολύ καλός τρόπος τόνωσης της οικονομίας. Οι Έλληνες αξιωματούχοι, ωστόσο, προστίθεται, θα πρέπει να περιμένουν περαιτέρω επιπλήξεις στο Eurogroup του Ιανουαρίου, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να περιορίσει περισσότερο τις πιθανότητες συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, με πιθανή συνέπεια βαρύτερη οικονομική πίεση για την Αθήνα μακροπρόθεσμα, παρά τη χαλάρωση της πολιτικής πίεσης βραχυπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.