Επίδομα θέρμανσης: «Τέλος χρόνου» στην προθεσμία για την αίτηση στο ρεύμα

Επίδομα θέρμανσης: «Τέλος χρόνου» στην προθεσμία για την αίτηση στο ρεύμα

Τη Δευτέρα στις 5 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα ενώ η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει δεύτερη παράταση.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα παράταση για τις αιτήσεις στο συγκεκριμένο επίδομα θέρμανσης, η οποία ολοκληρώνεται αύριο.

Πρόκειται για μια επιδότηση που αφορά νοικοκυριά που χρησιμοποιούν κλιματιστικά, ηλεκτρικές θερμάστρες ή ηλεκτρικά καλοριφέρ για θέρμανση.

Δείτε επίσης – Επίδομα θέρμανσης: Καταβάλλεται η πρώτη δόση

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της πλατφόρμας myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για να λάβουν την επιδότηση ως έκπτωση στον λογαριασμό τους.

Έχουν υποβληθεί 452.138 αιτήσεις για την επιδότηση θέρμανσης στο ρεύμα, ενώ εκτιμάται ότι δύσκολα θα φτάσουν τις 500.000 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, καθώς πολλά νοικοκυριά απέφυγαν να υποβάλουν αίτηση για να μην αποκλειστούν από το κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Η πληρωμή για το επίδομα πετρελαίου

Όσοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης με πετρέλαιο θα λάβουν τη δεύτερη δόση της ενίσχυσης στο τέλος του μήνα.

Η δόση για το πετρέλαιο θα καταβληθεί έως τις 29 Φεβρουαρίου για τα νοικοκυριά που έκαναν αγορές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και υποβολή παραστατικών έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Για να κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης με πετρέλαιο μπαίνετε στο myθερμανση και να ακολουθήσετε τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Σημειώνεται επίσης ότι για την πολυκατοικία, πρέπει και ο διαχειριστής να μπει και να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

-Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
-Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
-Επιλέγω είδος καυσίμου
-Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
-Επιλέγω οικισμό
-Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας
-Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter