Επιφυλάξεις από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σ για την ταυτότητα φύλου

Επιφυλάξεις από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σ για την ταυτότητα φύλου

Επιφυλάξεις εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και συγκεκριμένα για το κατώτατο ηλικιακό όριο των 15 ετών, το οποίο χαρακτηρίζει «κόκκινη γραμμή». Η κ. Γεννιά έκανε λόγο για προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου σε εκπομπή στο κανάλι της Βουλής, ενώ τόνισε πως «τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση».

«Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα» είπε για το νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση. Τόνισε δε ότι έχει πολλά ερωτήματα για τα οποία περιμένει απαντήσεις από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης. «Ακόμη είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ηλικίας και για εμένα το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή» επισήμανε.

Η κ. Γεννιά υποστήριξε επίσης ότι ως εκπαιδευτικός μπορεί να πει με βεβαιότητα πως «το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, bullying δε δέχονται μόνο τα διεμφυλικά παιδιά, αλλά και πολλά άλλα, για διαφορετικούς λόγους. Εδώ λοιπόν, έχει μεγάλη ευθύνη η Πολιτεία, που πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συμβουλευτικές δομές, αλλά και ο εκπαιδευτικός, ο οποίος πρέπει να σπάσει τα στεγανά μέσα στην τάξη και να αναδείξει αυτή την “ιδιαιτερότητα” σε κάτι όχι αρνητικό, αλλά σε κάτι που αξίζει σεβασμού» σημείωσε.

Μάλιστα, παρέθεσε και την άποψη ότι αυτό το ν/σ μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, λέγοντας ότι «εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία Γεννιά ανήκει στην κίνηση «Πράττω», της οποίας ηγείται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και μέλος της είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Επ’ αυτού, η κ. Γεννιά είπε πως εκπροσωπεί με τα λεγόμενά της τη συγκεκριμένη κίνηση σχετικά με το προς ψήφιση εντός της εβδομάδας νομοσχέδιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter