Επίκαιρη ερώτηση Σακοράφα σε Χρυσοχοΐδη για τις πρακτικές παρακράτους και το φακέλωμα της κυβέρνησης

Επίκαιρη ερώτηση Σακοράφα σε Χρυσοχοΐδη για τις πρακτικές παρακράτους και το φακέλωμα της κυβέρνησης

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σοφία Σακοράφα, με φόντο τις παρακρατικές μεθόδους της κυβέρνησης και το φακέλωμα των πολιτών, όπως αυτά αποτυπώθηκαν με το non paper της ντροπής από το Μέγαρο Μαξίμου για τον 29χρονο που δέχτηκε την σοκαριστική επίθεση από άνδρα της ΔΙΑΣ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Τα απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικών κατασταλτικών υπερβάσεων στη Νέα Σμύρνη, στις 7/3/2021, αποκάλυψαν ένα μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας» σημειώνει η κυρία Σακοράφα και προσθέτει: «Η κυβερνητική προσπάθεια για επικοινωνιακή κάλυψη των οφθαλμοφανώς καταδικαστέων συμβάντων και επειδή αυτά είχαν καταγραφεί από πολλούς πολίτες, εκτός από τη συνηθισμένη παραχάραξη της πραγματικότητας («επίθεση οργανωμένης ομάδας πολιτών», «τραυματίες αστυνομικοί» κλπ.), προχώρησε ένα βήμα παραπάνω».

Εκδόθηκε, μάλιστα και σχετικό έγγραφο «οδηγιών δημοσίου λόγου» (non-paper), από το κυβερνών κόμμα, εκπορευόμενο μάλιστα, κατά τα λεγόμενα, απευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο («Μαξίμου»), το περιεχόμενο του οποίου αναπαρήγαγαν, αυτούσιο, βουλευτές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Μαζικής Ενημέρωσης».

Μέσω αυτού, κατά την αντιπρόεδρο της Βουλής, δημοσιοποιήθηκαν το ονοματεπώνυμο του θύματος της αστυνομικής βίας, στο συμβάν που είχε τη μεγαλύτερη αναπαραγωγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης & ΜΜΕ. «Εκτός από αυτό, του αποδόθηκε συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα, του καταλογίστηκε ένταξη σε συγκεκριμένη πολιτική συλλογικότητα, καθώς και συμμετοχή σε πρόσφατες κινητοποιήσεις» συμπληρώνει και συμπεραίνει:

«Από τα παραπάνω προκύπτει με βεβαιότητα (και ομολογείται εμπράκτως) ότι υπάρχει ενεργός μηχανισμός παρακολούθησης και καταγραφής της δραστηριότητας των Ελλήνων πολιτών, που λειτουργεί εκτός των ορίων του νόμου, στον οποίο μάλιστα συμμετέχουν και τα υψηλότερα δυνατά κυβερνητικά κλιμάκια ή, ακόμα χειρότερα, ο οργανωτικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος. Ο έκνομος χαρακτήρας είναι προφανής, τόσο ως προς τη συλλογή των πληροφοριών όσο και ως προς την επεξεργασία και δημοσιοποίησή τους.

Οι παραπάνω έκνομες ενέργειες έχουν ως αυτουργούς είτε καθαρό παρακράτος είτε υπηρεσίες της ευθύνης και αρμοδιότητάς σας είτε υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στον κ. Πρωθυπουργό ή και συνδυασμό των παραπάνω».

Τούτων δοθέντων, ρωτά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Ποια είναι η προσωπική γνώση και συμμετοχή σας σε όλα τα παραπάνω και ποιοι είναι οι αυτουργοί όλων αυτών των ενεργειών, καθώς επίσης και αν αναλαμβάνετε προσωπικά την πολιτική ευθύνη που αντιστοιχεί σε αυτές – ή αφορούν στη συλλογική κυβερνητική ευθύνη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter