Επίκαιρη Ερώτηση Καμίνη σε Χρυσοχοΐδη για την αστυνομική κουστωδία Φουρθιώτη (Pdf)

Επίκαιρη Ερώτηση Καμίνη σε Χρυσοχοΐδη για την αστυνομική κουστωδία Φουρθιώτη (Pdf)

Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Γιώργος Καμίνης με αφορμή τις αποκαλύψεις του Documento για τους 14 αστυνομικούς και το θωρακισμένο όχημα που διέθεσε η ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη. Θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ παραθέτει το ιστορικό των προσπαθειών του προκειμένου να λάβει επίσημες απαντήσεις σε σχέση με τα κριτήρια που το υπουργείο διαθέτει αστυνομικούς για τη «συνοδεία ασφαλείας προσώπων» και ψέγει τον υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου, για την άρνηση παροχής απαντήσεων με πρόφαση το κρατικό απόρρητο.

«Αβίαστα προκύπτει ότι στα ζητήματα φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μας εξωθεί να συμπεράνουμε πως αποσκοπεί να συγκαλύψει ένα φαύλο σύστημα πελατειακών εξυπηρετήσεων» υπογραμμίζει ο κ. Καμίνης.

Επισημαίνει δε τόσο την περίπτωση του «γνωστού τηλεπαρουσιαστή που προσφάτως απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη» όσο και τα κενά στις κείμενες διατάξεις που «συμβάλλουν στην αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία της διοίκησης», θέτοντας τα εξής ερωτήματα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

1. Τι είδους μέτρα σκέφτεται να λάβει ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως τα προαναφερθέντα, καθώς όταν έσπευσε ο ίδιος να αναιρέσει την φύλαξη του γνωστού τηλεπαρουσιαστή δεν διευκρίνισε εάν γνώριζε πως και ποιοι την είχαν αποφασίσει;

2. Ποιες είναι οι ποσοστώσεις επί του συνόλου του προσωπικού που διατίθεται στην φύλαξη πολιτικών προσώπων και ιδιαίτερα σε βουλευτές και υπουργούς, νυν και πρώην, ανά κοινοβουλευτικό κόμμα καθώς και οι αντίστοιχες στατιστικές για το διατιθέμενο προσωπικό στις κατηγορίες: δημοσιογράφοι, δικαστικοί, επιχειρηματίες, λοιποί ιδιώτες;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter