Επικαιροποιήθηκε το Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Επικαιροποιήθηκε το Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Αρχίζει να εξασθενεί από το απόγευμα της Πέμπτης η κακοκαιρία «Ariel» σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 με α.α. 17/2022 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ARIEL”, από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα

Προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ariel» σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα προκάλεσαν πλημμύρες σε δρόμους και σπίτια στη Χαλκιδική και την Πτολεμαΐδα.

Ανάλογη η κατάσταση στη Σκόπελο, με την «Ariel» να προκαλεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία, ενώ πλημμύρισαν ορισμένα σπίτια και αποθήκες. Τα σχολεία στο νησί έμειναν κλειστά, ενώ το νησί έμεινε χωρίς ελικοδρόμιο, καθώς υπέστη βλάβες από τη βροχόπτωση.

«Τα σχολεία έκλεισαν γιατί πολλά από αυτά, τόσο σε Σκόπελο όσο και Γλώσσα, πλημμύρισαν από κενά στη στέγη ή από τα παλιά κουφώματα που όμως έχουν ενταχθεί σε προγράμματα για να αντικατασταθούν», ανέφερε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου, Άγγελος Ξηντάρης.

Έπεσαν δέντρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ariel» καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων στην πόλη, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε σε πέντε περιπτώσεις για κοπές. Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.

Παράλληλα, κάδοι απορριμμάτων μετακινούνταν λόγω του αέρα, δυσχεραίνοντας τη διάβαση σε πεζούς και οχήματα.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στον νομό Θεσσαλονίκης

Η κακοκαιρία «Άριελ» προκάλεσε επίσης προβλήματα ηλεκτροδότησης περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter