Σκάνδαλο υποκλοπών: Επικαλούνται τη Δικαιοσύνη για να αποφύγουν… μήνυση κατά Βαξεβάνη για τις αποκαλύψεις

Σκάνδαλο υποκλοπών: Επικαλούνται τη Δικαιοσύνη για να αποφύγουν… μήνυση κατά Βαξεβάνη για τις αποκαλύψεις

Όχι μόνο αποφεύγουν σαν τον… διάολο το λιβάνι να διαψεύσουν τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι μόνο δεν προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τα… «μυθεύματα», όπως τα χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, των καταιγιστικών αποκαλύψεων του Documento, αλλά παρότι τους αδειάζει ακόμα και ο υπουργός Εσωτερικών βάζοντας ζήτημα Δικαιοσύνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει να επιβεβαιώνει την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μηνύσει τον εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη.

Δείτε επίσης: Απόδειξη ενοχής: Δεν διαψεύδει τις παρακολουθήσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Οικονόμου

Όπως είναι γνωστό, και όπως ανέφερε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα ο Κώστας Βαξεβάνης, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προηγούμενες κυβερνήσεις, ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για μία… γελοιογραφία έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη στο παρελθόν σε βάρος του εκδότη του Documento. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα, γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου, ώστε με αυτόν τον τρόπο να απορρίψει τις αποκαλύψεις.

Μάλιστα, τη Δευτέρα ήρθε και η δήλωση του Μάκη Βορίδη, που έστω εμμέσως αυξάνει την πίεση σε βαθμό ασφυκτικό για το Μέγαρο Μαξίμου. «Εδώ, ή ο πρωθυπουργός έχει κάνει παράνομες πράξεις και δη κακουργηματικές. Ή όποιος το λέει αυτό, πρέπει να μας πει που το στηρίζει. Αλλιώς είναι ένας χυδαίος συκοφάντης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, και παρά την αναπαραγωγή του υποκριτικού «φέρτε στοιχεία» με την παράλληλη απειλή φυλάκισης για όποιον αποκαλύψει τέτοια στοιχεία, θέτει το ζήτημα αντιδικίας του πρωθυπουργού με τον Κ. Βαξεβάνη.

«Δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών ότι ή έχουν διαπραχθεί εγκληματικές πράξεις ακόμα και από τον πρωθυπουργό, ή υπάρχει ζήτημα συκοφαντίας εκ μέρους κ. Βαξεβάνη. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Γιατί η κυβέρνηση δεν μηνύει τον κ. Βαξεβάνη ώστε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον Γιάννη Οικονόμου τη Δευτέρα, όπου και πάλι αποκαλύφθηκε η αδυναμία απαντήσεων, αλλά και προσφυγής στη Δικαιοσύνη από την πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Σας απάντησα. Βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα για το σύνολο της υπόθεσης αυτής» αρκέστηκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, προκαλώντας προβληματισμό με μία τέτοια απάντηση, όταν στο ερώτημα τίθεται το ζήτημα της παρακολούθησης του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ, την ώρα που ο πρωθυπουργός παραμένει αρμόδιος για τη λειτουργία της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter