Επικεφαλής FBI: Η Ρωσία χρησιμοποιεί «ροή παραπληροφόρησης» για να υπονομεύσει την εκστρατεία του Μπάιντεν

Επικεφαλής FBI: Η Ρωσία χρησιμοποιεί «ροή παραπληροφόρησης» για να υπονομεύσει την εκστρατεία του Μπάιντεν

Ο επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι προειδοποίησε σήμερα ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με μια σταθερή εκστρατεία παραπληροφόρησης που στοχεύει τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν όπως επίσης και με την υπονόμευση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών στην εκλογική διαδικασία.

Η Μόσχα επιχειρεί επίσης να υποβαθμίσει αυτό που βλέπει ως αντιρωσικό αμερικανικό κατεστημένο, δήλωσε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ στην επιτροπή Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Ρέι δήλωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι μια “σταθερή εκστρατεία παραπληροφόρησης” που, όπως είπε, φοβάται πως μπορεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα των εκλογών του 2020.

Η κατάθεση του Ρέι ακολουθεί μια προειδοποίηση στις 7 Αυγούστου του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αντικατασκοπείας και Ασφαλείας ότι η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν, και οι τρείς χώρες προσπαθούν να παρέμβουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Όσον αφορά την Κίνα, ο Ρέι δήλωσε ότι το FBI είναι τόσο δραστήριο στην παρακολούθηση των προσπαθειών της Κίνας για να αποκτήσει αμερικανική τεχνολογία και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, που ανοίγει μια νέα έρευνα αντικατασκοπείας σε σχέση με την Κίνα “κάθε δέκα ώρες”.

Ο Ρέι είπε επίσης ότι το FBI διεξάγει πολυάριθμες έρευνες για βίαιους εγχώριους εξτρεμιστές έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στους δρόμους κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο “μέρος” των ερευνών αφορά οργανώσεις που ασπάζονται την ιδεολογία της “λευκής υπεροχής”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter