Επικεφαλής Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών: Δεν μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά ότι βλέπαμε νεκρούς – δεν ήταν αναγνωρίσιμοι

Επικεφαλής Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών: Δεν μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά ότι βλέπαμε νεκρούς – δεν ήταν αναγνωρίσιμοι

«Ο κ. υπουργός έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες εμείς μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς. Και δεν κρίθηκαν ασφαλείς και με δική μας παραίνεση, επειδή κανείς από την υπηρεσία την δική που που βρισκόταν στο νερό δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι αυτό που βλέπαμε στην παραλία ή λίγο πιο μέσα στη στεριά ήταν όντως άνθρωποι», εξήγησε ο επικεφαλής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού.

Το γεγονός ότι οι πρώτες πληροφορίες που μετέφεραν σχετικά με την εύρεση νεκρών ή όχι δεν ήταν ασφαλείς επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Μπαλτάκος, αξιωματικός της Ομάδος Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που συμμετείχε την προηγούμενη Δευτέρα στην αποστολή διάσωσης των πληγέντων από την πυρκαγιά στο Μάτι, ως επικεφαλής 40 ανδρών. Και αυτό γιατί όπως εξήγησε τα ευρήματα που εντόπιζαν είτε στη θάλασσα, είτε στη στεριά, ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν ήταν αναγνωρίσιμο αν ήταν άνθρωποι.

Νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε ότι: «Υπήρξε μια τέτοια πληροφορία ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος νεκρός. Η ομάδα αυτή επιχειρούσε στη θάλασσα. Θεωρήσαμε ότι αυτή η πληροφορία δεν ήταν ασφαλής», ερωτηθείς για το αν τελικά ο επικεφαλής των ΟΥΚ είχε ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία για τον εντοπισμό νεκρού πριν νυχτώσει το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωση από την οποία πιάστηκε η αντιπολίτευση για να εξαπολύσει νέα κυβερνητικά πυρά.

Σε συνέντευξη του τον ραδιοφωνικό σταθμό, ΘΕΜΑ 104,6, επιβεβαίωσε τον υπουργό εξηγώντας ότι με παραίνεση των ΟΥΚ δεν κρίθηκαν ασφαλείς οι πληροφορίες που μεταβίβαζαν, καθώς όπως εξήγησε κανείς από τους άνδρες του σώματος δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι επρόκειτο για ανθρώπους, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονταν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε:

«Εμείς όντως εντοπίσαμε νεκρούς απλά γνωρίζουμε ότι τελικά ήταν νεκροί σήμερα που μιλάμε. Τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη. Δεν ήταν δηλαδή δυνατόν κανείς άνθρωπος, παρά μόνο εξειδικευμένη υπηρεσία, να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ότι ήταν όντως άνθρωποι αυτό το οποίο βλέπαμε, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Και τόνισε:

«Ο κ. υπουργός έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες εμείς μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς. Και δεν κρίθηκαν ασφαλείς και με δική μας παραίνεση, επειδή κανείς από την υπηρεσία την δική που που βρισκόταν στο νερό δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι αυτό που βλέπαμε στην παραλία ή λίγο πιο μέσα στη στεριά ήταν όντως άνθρωποι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter