Επικίνδυνα παιγνίδια με τα σχολεία

Επικίνδυνα παιγνίδια με τα σχολεία

Μιλάμε για το απόλυτο παράλογο στη συλλογιστική των αποφάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας, για την οποία ακόμη και ο Ιονέσκο θα σήκωνε τα χέρια ψηλά.

Πέρυσι με πολύ λιγότερα κρούσματα, διασωληνωμένους και θανάτους, οι «σοφοί» του Κυριάκου έκλεισαν τους μαθητές στα σπίτια και παρουσίασαν την τηλεκπαίδευση ως το απόλυτο όπλο στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ένα χρόνο μετά, με την μετάλλαξη «Όμικρον» να σαρώνει, με τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει τις 20.000, η ιδεοληπτική υπουργός Παιδείας έχει στυλώσει τα πόδια της αρνούμενη οποιαδήποτε συζήτηση για παράταση των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρά τις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου που την εκθέτουν ακόμα περισσότερο με την εμμονή της στην υποτίμηση της κατάστασης που συνοψίζεται στη δήλωση του υπουργού Υγείας πως «Η θέση μας είναι τα σχολεία να ανοίξουν. Έχουμε δει ότι το πρωτόκολλο, το οποίο τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα».

Είμαστε η μοναδική χώρα της υφηλίου που αύξησε αντί να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά αίθουσα εν μέσω πανδημίας, που κρατά κλειστά σχολεία, που δεν προσλαμβάνει δασκάλους και καθηγητές, ενώ κατηγορεί το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας που ζητάει απεγνωσμένα υγειονομική ασφάλεια.

Με αστεία μέτρα, όπως 3 self test την ημέρα και μείωση στο 40%+1 του ποσοστού νόσησης των μαθητών για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, ο Μητσοτάκης και η παρέα που κυβερνά τη χώρα έχουν την εντύπωση ότι θα κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την διασπορά του κορονοϊού.

Με τις άκρως επικίνδυνες πολιτικές τους ανεβάζουν τον κίνδυνο νόσησης στις οικογένειες των μαθητών στα ύψη. Μητέρες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και παππούδες κινδυνεύουν να μολυνθούν με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Κάτι βέβαια που δεν ενδιαφέρει καθόλου την κυβέρνηση καθώς το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τις κραυγαλέες ευθύνες της.

Μόνο που πλέον ούτε τα καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης δεν μπορούν να τους προστατεύσουν.

Η αντίδραση αν και βουβή προς το παρόν καθημερινά γιγαντώνεται σε ένα ορμητικό ποτάμι που θα τους παρασύρει πολύ σύντομα.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter