Επικίνδυνο «μπλέξιμο» στο δήμο Καλαμάτας: Έστειλαν πρόστιμο για… αφίσα του ΚΚΕ(μ-λ) στο Μ-Λ ΚΚΕ!

Επικίνδυνο «μπλέξιμο» στο δήμο Καλαμάτας: Έστειλαν πρόστιμο για… αφίσα του ΚΚΕ(μ-λ) στο Μ-Λ ΚΚΕ!

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Ο Δήμος Καλαμάτας καταπιάστηκε με τις προεκλογικές αφίσες τις οποίος ως φαίνεται απειλεί με αφανισμό πολιτικό αλλά και οικονομικό, για όποιο μικρό κόμμα δεν έχει άλλον τρόπο ελάχιστης δημόσιας προβολής. Και δεν άργησε να γίνει μπλέξιμο αφού θέλησε να επιβάλλει πρόστιμο στο ΚΚΕ (μ-λ), αλλά τελικά έστειλε τη… λυπητερή στο Μ-Λ ΚΚΕ, που είναι άλλος σχηματισμός.

Μάλιστα, το δεύτερο εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή του όχι τόσο επειδή μπερδεύτηκε το όνομά του μ’ αυτό του άλλου κόμματος αλλά για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Η σχετική ανακοίνωση η οποία αποκαλύπτει και την γκάφα του Δήμου Καλαμάτας.

Με απόφαση τού Δημάρχου Καλαμάτας, επιβάλλεται στο Μ-Λ ΚΚΕ, πρόστιμο 500€, σύμφωνα με τις διατάξεις …5 νόμων. Οι διατάξεις αφορούν την αφισοκόλληση και εφαρμόζονται για την προεκλογική περίοδο του Ιούνη του 2019, στην Καλαμάτα. Η απόφαση κοινοποιήθηκε τρεις μήνες μετά τις εκλογές. Με αυτήν και παρόμοιες αποφάσεις, επιχειρείται η φίμωση των απόψεων των κομμάτων της πραγματικής αριστεράς.

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στη χώρα μας. Το γεγονός, ότι η απόφαση δεν είναι μεμονωμένη, αποδεικνύει πως αυτή η δίωξη είναι γενική γραμμή των δυνάμεων της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η απόφαση αποτελεί δίωξη των κομμουνιστικών ιδεών και προσπάθεια φίμωσής τους, μέσα από την οικονομική εξόντωση των φορέων τους. Με το γελοίο, αντιδραστικό, χιλιοειπωμένο, επιχείρημα ότι η πολιτική αφίσα είναι «Ρύπανση», αποκρύβονται δυο τρανταχτές αλήθειες.

Η πρώτη αλήθεια είναι πως τα αστικά κόμματα δεν έχουν ανάγκη την πολιτική αφίσα, αφού έχουν στο πλάι τους, αρωγούς και διαφημιστές, όλα τα συστημικά ΜΜΕ, να διαδίδουν, να κάνουν πλύση εγκεφάλου και να τρομοκρατούν τους ψηφοφόρους, με τη θεωρία του «μικρότερου κακού». Αν και αεροπανό των αστικών κομμάτων, ή αφίσες μεμονωμένων υποψηφίων τους, υπάρχουν σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, χωρίς αυτά να αποτελούν …ρύπανση.

Η δεύτερη αλήθεια είναι πως, τα αποκαλούμενα «μικρά», κομμουνιστικά κόμματα κάθε τέσσερα χρόνια καλούνται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε μεταμεσονύκτιες, ελάχιστης ακροαματικότητας, εκπομπές των ΜΜΕ, προς δόξαν της …ισότητας των ευκαιριών. Γι’ αυτό και η αφίσα γι’ αυτά είναι ένα ελάχιστο μέσο, για τη διάδοση των ιδεών τους.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματική Ρύπανση, όχι μόνο οπτική, αλλά και πολιτισμική, ας στρέψουμε το βλέμμα στις διαφημιστικές αφίσες και πανό κάθε είδους σκυλάδικου, σερβιέτας, ή καθαριστικού κουζίνας που «κοσμούν» τις πόλεις και τους δρόμους. Δεν ξέρουμε αν στην αναγραφή της αιτιολογίας για το πρόστιμο, συνέβαλε κάποιος που είχε αναπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ, ή η αθάνατη δεξιά κομμουνιστοφαγία έκανε πάλι το θαύμα της.

Στην απόφαση Δημάρχου, που επισυνάπτουμε παρακάτω, το πρόστιμο επιβάλλεται στο Μ-Λ ΚΚΕ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, (πλήρης και λεπτομερειακή η γραφή!!!) , «καθώς έχει προβεί σε ρύπανση με επικόλληση αφισών….. με θέμα «ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΚΕ (μ-λ)». Ταραχή εν κρανίω.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό, κάθε αριστερό άνθρωπο να καταδικάσει τη σκοταδιστική απαγόρευση διάδοσης των ιδεών. Να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter