Επικίνδυνοι ψευτολεονταρισμοί

Επικίνδυνοι ψευτολεονταρισμοί

Του Σταύρου Τάσσου

Η πρόσφατη κοινή επίσκεψη των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους ναζιστές και υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο και τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη συνιστά μια επικίνδυνη και απαράδεκτη κυβερνητική πρωτοβουλία, τόσο σε πολιτικό και ουσιαστικό επίπεδο όσο και σε συμβολικό, και οφείλει να ανησυχήσει κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

Η σύνθεση της αποστολής των βουλευτών, με τους κυβερνητικούς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αγκαλιά με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, αποτέλεσε ένα πρώτης τάξεως πλυντήριο προς την εγκληματική ιδεολογία, δράση και πρακτική των τελευταίων και μάλιστα από μια κυβέρνηση που τολμά να μιλάει στο όνομα της «αριστεράς». Μετά τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό ελέω Ομπάμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει τώρα και τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή… Η συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία –παρότι προβλήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και δήθεν ως μια ευκαιρία να ενημερωθούν οι βουλευτές για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων– το μόνο που προσέφερε ήταν μάλλον μια ευκαιρία για επικίνδυνες παράτες λαϊκισμού και έδωσε αντικειμενικά χώρο στους χρυσαυγίτες βουλευτές να συμμετάσχουν κι αυτοί στο διακομματικό κάδρο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για τα εθνικά, όπως λέγονται, θέματα.

Οπως ήταν αυτονόητο οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν συνέβαλαν στους ψευτολεονταρισμούς στους οποίους προκλητικά και υποκριτικά προέβη ο Π. Καμμένος, τη στιγμή που ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που συνιστούν κλιμάκωση του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και παραπέμπουν σε κατάσταση πολεμικής προετοιμασίας. Προσφέρει ελληνικά νησιά για την ίδρυση ΝΑΤΟϊκών βάσεων. Εχει νομιμοποιήσει τη ΝΑΤΟϊκή παρουσία στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Την ίδια στιγμή αποσιωπά το ότι προωθείται η ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου μέσω ενός νέου σχεδίου τύπου Ανάν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί χρόνια τώρα καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό ότι η συμμαχία Ελλάδας – Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είναι παράγοντας «ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή», την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας, αφού δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο θεωρώντας το ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Οι εξελίξεις στην περιοχή είναι σοβαρές και τέτοιες ενέργειες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους. Ο λαός μας πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, να παλέψει για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και άλλων ιμπεριαλιστικών μπλοκ που με την οξύτητα των ανταγωνισμών τους βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς.

*Ο Σταύρος Τάσσος είναι βουλευτής ΚΚΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter