ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης καθώς απέρχεται»

ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης καθώς απέρχεται»

Τα ζητήματα δημοκρατίας και τα εθνικά στην πρώτη γραμμή της προσοχής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Οι κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική σκακιέρα, σε μείζονα μάλιστα θέματα, θυμίζουν ερασιτέχνη παίκτη και ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί εναγωνίως την κίνηση που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο εκλογικό ματ.

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου δίνουν στη δημοσιότητα την πρότασή τους για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη στις επικείμενες εκλογές. Στη βάση του σκεπτικού του συντάκτη της είναι η απαγόρευση κατάρτισης συνδυασμών σε κόμματα με ρατσιστικό/ναζιστικό λόγο ώστε να κλείσει το παράθυρο στους θιασώτες της θεωρίας των δύο άκρων και παράλληλα η απαγόρευση να είναι συμβατή με όσα προβλέπει το σύνταγμα.

Μπανανόφλουδα οι υποκλοπές για Μητσοτάκη

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογώντας την εξέλιξη στην υπόθεση των υποκλοπών τρίβουν τα χέρια τους για το προμοτάρισμα, όπως λένε, του «Δικαιοσύνη παντού» που έθεσε ως προμετωπίδα στο πρόγραμμα των έξι εθνικών προτεραιοτήτων του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ροκάνισμα της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου του Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και του προέδρου της Χρήστου Ράμμου είναι… βούτυρο στο ψωμί του «Δικαιοσύνη παντού» προκειμένου να καταστεί πιο εύπεπτο στον μέσο ψηφοφόρο.

Ακόμη κι αν ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρήσει να σταματήσει την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ με πρόσχημα τη διάλυση της Βουλής λόγω εκλογών, θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από εκείνη που επιχειρεί να προλάβει.

Κι αυτό διότι στο πεδίο των εντυπώσεων η Κουμουνδούρου μοιάζει κερδισμένη: αφενός το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, αφετέρου το περίφημο «επιτελικό κράτος» μοιάζει πλέον με σύντομο ανέκδοτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται απλώς να σταθεί στο πλευρό του Χρ. Ράμμου υπενθυμίζοντας ότι η ανταπόκριση στο αίτημά του και η κλήση του στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και για τα ευρήματα των ελέγχων της ανεξάρτητης αρχής αποτελούν ζητήματα μείζονος θεσμικής σημασίας, κάτι που έπραξε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εργαλειοποίηση των εθνικών μας θεμάτων

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη «μαργαρίτα», όπως λένε, της ημερομηνίας των εκλογών. Και κυρίως την εργαλειοποίηση των ελληνοτουρκικών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι θα στήσει κάλπες στις 14 Μαΐου αλλά και η απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο του CNN στο Νταβός της Ελβετίας την Πέμπτη ότι οι εκλογές θα γίνουν περίπου την ίδια στιγμή στις δύο χώρες χτύπησαν συναγερμό στα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Παρακολουθούν με προσοχή τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να αναπαράγουν σχεδόν καθημερινά το αφήγημα της κυρίαρχης Ελλάδας στον αέρα του Αιγαίου λόγω της αγοράς των γαλλικών Rafale και του εκσυγχρονισμού των F-16, το οποίο καθίσταται δύο φορές επικίνδυνο λόγω των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Επίσης θυμίζουν με νόημα το τετ α τετ που είχαν τον περασμένο Δεκέμβριο η διπλωματική σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη Αννα-Μαρία Μπούρα και ο Ιμπραΐμ Καλίν στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στη βελγική πρωτεύουσα. Μια συνάντηση την οποία μάθαμε από τα τουρκικά ΜΜΕ και επιβεβαιώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

Τι συζήτησαν οι δύο διπλωμάτες, αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα ότι θα έρθει νύχτα; Μήπως τη διενέργεια εκλογών την ίδια ακριβώς περίοδο, ώστε και οι δύο να παίξουν το εκλογικό χαρτί της έντασης; «Πώς γίνεται να “πουλάς” εθνικό κίνδυνο και την ίδια ώρα να αδειάζεις τις αποθήκες στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία;» απορούν.

Ερχονται ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων

Σε εσωκομματικό επίπεδο πλησιάζει η ημέρα της ανακοίνωσης του πρώτου και μεγαλύτερου μέρους των υποψηφιοτήτων του κόμματος.

Την Πέμπτη που μας πέρασε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσαν τους επικεφαλής των τάσεων για τις τελικές, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, υποψηφιότητες. Εκκρεμούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία ή δύο ακόμη συναντήσεις και η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής για το θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται, πιθανότατα προς το τέλος της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter