Επικίνδυνος πρόεδρος

Επικίνδυνος πρόεδρος

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί πολιτικοί σήμερα ανταποκρίνονται με ευλάβεια στον τίτλο του επικίνδυνου προέδρου.

Η πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο, έχει θέσει σαφείς προτεραιότητες. Παρότι κριτική για τη διαχείριση της κρίσης δέχονται πολλοί ηγέτες, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο έχει καταφέρει να κρατήσει μακράν την πιο ανεύθυνη στάση πολιτικού αρχηγού, ξεπερνώντας ακόμη και τον έτερο αδαή και ανεκδιήγητο φίλο του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 65άχρονος Μπολσονάρο ισχυρίζεται ότι η νόσος Covid-19 είναι μια «απλή γρίπη», τα έβαλε με τα μίντια της χώρας του που εξαρχής μετέδιδαν τα κρούσματα και τους νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού ανά τον κόσμο, αρνήθηκε να παραμείνει σε απομόνωση παρότι 23 άτομα από τον περίγυρό του βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και το σημαντικότερο: δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να προστατεύσει τα 210 εκατομμύρια πολίτες που οφείλει να υπηρετεί. 

Μπρος στην ανευθυνότητα του προέδρου αρκετοί κυβερνήτες, όπως του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και επέβαλαν από μόνοι τους αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις των κατοίκων, απαγόρευσαν πτήσεις και μετέτρεψαν στάδια σε πρόχειρα νοσοκομεία. Η απάντηση του επικεφαλής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Μπολσονάρο ήταν τραγική. «Αυτό που κάνουν κάποιοι δήμαρχοι και κυβερνήτες είναι έγκλημα. 

Καταστρέφουν τη Βραζιλία» ισχυρίστηκε δίχως αιδώ. Η ουσία είναι ότι η εγκληματική συμπεριφορά του προέδρου θα καταστρέψει και θα σκοτώσει, στην κυριολεξία, τα εκατομμύρια Βραζιλιάνους που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας, όπως οι άποροι, οι άστεγοι και όσοι ζουν στις φαβέλες, όπου οι συνθήκες τους εμποδίζουν να εφαρμόσουν τους βασικούς αλλά σωτήριους κανόνες υγιεινής που συστήνουν οι επαγγελματίες της υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter