Επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Ελλάδα 4η στην παιδική φτώχεια

Επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Ελλάδα 4η στην παιδική φτώχεια

Με επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κουκουλώσει τα στοιχεία που θέλουν την Ελλάδα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην παιδική φτώχεια μετά τη Βουλγαρία, υποσχόμενη «καλάθια του Άι Βασίλη».

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτηση του στο Twitter ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει στη χώρα μας που έρχεται τέταρτη στην ΕΕ στην παιδική φτώχεια, η ΝΔ υπόσχεται «καλάθια του Άι Βασίλη».

«Μόνη λύση η σύγκρουση με την ακρίβεια. Με προοδευτική κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για αξιοπρέπεια και ασφάλεια μικρών και μεγάλων», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι το 31,5% των παιδιών (κάτω των 18 ετών) στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, έναντι ποσοστού 24,2% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat για το 2020.

Η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ όσον αφορά τον κίνδυνο της φτώχειας που διατρέχουν τα παιδιά, μετά τη Ρουμανία (41,5%), τη Βουλγαρία (36,2%), και την Ισπανία (31,8%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ κατέγραψαν η Σλοβενία (12,1%), η Τσεχία (12,9%), η Δανία (13,5%) και η Φινλανδία (14,5%).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter