Επικοινωνιακή… επανεμφάνιση Μητσοτάκη με «φόντο» την πύρινη λαίλαπα στη Δυτική Αττική

Επικοινωνιακή… επανεμφάνιση Μητσοτάκη με «φόντο» την πύρινη λαίλαπα στη Δυτική Αττική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανεμφανίστηκε για να παρουσιάσει τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος θα είναι ο νέος επικεφαλής της ειδικής επιτροπής οικονομικής ανασυγκρότησης για την Εύβοια, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το βόρειο τμήμα του νησιού.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα εμφανίστηκε έχοντας ευχάριστη διάθεση, τοποθετούμενος για τις καταστροφικές πυρκαγιές της Εύβοιας, την ώρα που η Δυτική Αττική και συγκεκριμένα η περιοχή των Βιλίων δοκιμάζεται επί τρεις συνεχόμενες ημέρες από την πύρινη λαίλαπα.

Το μεγάλο ζήτημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι «μέσα από την τεράστια οικολογική καταστροφή στην Εύβοια να δούμε την ευκαιρία για μία νέα ανάπτυξη στις πληγείσες περιοχές», καλώντας μάλιστα άπαντες «να κοιτάξουν πέρα από το συνηθισμένο».

Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να μπουν στην πλατφόρμα arogi.gov.gr ούτως ώστε να υποβάλλουν τις αιτήσεις για να εξασφαλίσουν τις αποζημιώσεις τους, ενώ υποσχέθηκε ότι οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν εντός των επομένων ημερών, όπως και τα έργα απομάκρυνσης των καμμένων δέντρων.

Όσον αφορά τον Σταύρο Μπένο, ο πρωθυπουργός είπε παρουσιάζοντάς τον ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολιστική προσέγγιση στην αποκατάσταση των πληγέντων. Μία διαδικασία στην οποία θα συμμετάσχουν τα αρμόδια υπουργεία, η περιφέρεια και οι τοπικοί φορείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter