Επικοινωνίας το ανάγνωσμα

Επικοινωνίας το ανάγνωσμα

Κοροϊδία Μητσοτάκη που εξήγγειλε ως νέο μέτρο τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ του 2015, o οποίος ποτέ δεν εφαρμόστηκε

Οι μέρες περνούν, ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή ακόμη αναζητείται αφού η ίδια η αστυνομία φρόντισε να καθαρίσει τον χώρο της δολοφονίας προτού ακόμη συλλέξει τα όποια στοιχεία, οι πανηγυρικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη καλά κρατούν, η κυβέρνηση τα φόρτωσε όλα στην ΕΛΑΣ, αλλά αντί να καθαρίσει τα ηγετικά της στελέχη τιμώρησε πέντε τροχονόμους στην επαρχία.

Το επικοινωνιακό σόου συνεχίστηκε διά στόματος Μητσοτάκη, που ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό τα νέα… παμπάλαια μέτρα κατά της οπαδικής βίας! Για να καταλάβουμε πόσο «νέα» είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ας ρίξουμε μια ματιά μόνο από το 2007 μέχρι σήμερα: • Το 2007 μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία ο υφυπουργός Αθλητισμού της ΝΔ

Γιάννης Ιωαννίδης ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνδέσμων, οι οποίοι θα μετονομάζονταν σε λέσχες, με μια σειρά από αυστηρά κριτήρια και υπό τον πλήρη έλεγχο των ΠΑΕ. Ηταν τότε που ο Γιώργος Ορφανός επανέφερε το «ιδιώνυμο» για όσους καταδικάζονταν για επεισόδια, το οποίο κατήργησε ένα χρόνο μετά ποιος; Ο… Γ. Ιωαννίδης!

• Στις 20 Δεκεμβρίου 2015 ο υφυπουργός Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας ανακοίνωσαν το κλείσιμο των συνδέσμων οπαδών και κάθε ΠΑΕ ή ΚΑΕ θα είχε ένα μόνο σύνδεσμο. Παράλληλα, όποιος σύνδεσμος λειτουργούσε παράνομα θα έκλεινε αυτομάτως. Ο,τι ακριβώς ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ο πρωθυπουργός.

• Μετά τη δολοφονία του Βούλγαρου οπαδού του Αρη Τόσκο Μποζαζίτσκι τον Ιανουάριο του 2020 ο υφυπουργός Αθλητισμού της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε πάλι… το κλείσιμο των συνδέσμων!

• Τον Φεβρουάριο του 2022, μετά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης εξήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου για μία ακόμη φορά… το κλείσιμο για έξι μήνες των –υποτίθεται– κλειστών από το 2020 συνδέσμων.

• Την περασμένη Τετάρτη, δέκα μέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Κυρ. Μητσοτάκης, έχοντας στο πλάι του (για μεγαλύτερη αίγλη) τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ανακοίνωσε ότι… κλείνουν οι σύνδεσμοι! Και για να το εμπλουτίσει μάλιστα πρόσθεσε και τον «μπαμπούλα» της UEFA περί πιθανού αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη αν δεν αλλάξει κάτι. Προφανώς οι κ. Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Μαρινάκης και ο εκπρόσωπος του Σαββίδη στη σύσκεψη δεν έβαλαν τα γέλια γιατί είχαν ήδη αποχωρήσει.

Να θυμίσουμε εδώ ότι τον ίδιο «μπαμπούλα» χρησιμοποιεί η ΕΠΟ από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 κάθε φορά που κάποιος υπουργός προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της και απειλεί ότι θα καταγγείλει στην UEFA την παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ομοσπονδίας.

Κάτι ακόμη που ενισχύει την άποψη ότι κανείς δεν έχει τη βούληση να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από χούλιγκαν, νεοναζί, συμμορίες και άλλα κατακάθια της κοινωνίας είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να δείξει ότι μια μάστιγα δεκαετιών την αντιμετωπίζει και βρίσκει τη λύση της σε δύο ώρες, σε μια σύσκεψη όχι με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά μεταξύ φίλων ολιγαρχών και του προέδρου της UEFA! Τόσο εύκολα.

Αφήστε δε ότι στη σύσκεψη δεν κλήθηκε η κορυφαία ποδοσφαιρική αρχή της χώρας, η ΕΠΟ, και είναι απορίας άξιο πώς το αποδέχτηκε ο πρόεδρος της UEFA, της οποίας η ελληνική ομοσπονδία είναι μέλος…

Κατά τα λοιπά, καθένας εκ των Big-4 προσπάθησε να υπερασπιστεί τα δικά του συμφέροντα, τα οποία βάφτισε «προτάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες που δεν τολμούν να κατεβάσουν πανό συμπαράστασης των οργανωμένων οπαδών τους σε δολοφόνους και άλλους ποινικούς – πολλούς από αυτούς δε τους έχουν και στη δούλεψή τους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter