Επικοινωνία Ερντογάν – Μέρκελ λίγες ώρες μετά την νέα τουρκική πρόκληση

Επικοινωνία Ερντογάν – Μέρκελ λίγες ώρες μετά την νέα τουρκική πρόκληση

Λίγες μόνο ώρες μετά τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας με την έκδοση Navtex για δέσμευση περιοχής εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Αnadolu οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη αλλά και για την εξάπλωση του κορονοίού. Αν και το τουρκικό πρακτορείο δεν αναφέρει αν Μέρκελ και Ερντογάν συζήτησαν και για τις εξελίξεις στη ανατολική Μεσόγειο, το τηλεφώνημα έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας στην Αθήνα και τη νέα προκλητική NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα. 

Υπενθυμίζεται ότι παρενέβη και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προκλητική στάση της Τουρκίας καλώντας την να βάλει τέλος στους σχεδιασμούς της για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter