Επικοινωνία Τσίπρα τη Δευτέρα με αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης

Επικοινωνία Τσίπρα τη Δευτέρα με αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα έχει αύριο επικοινωνία με αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατόπιν των καταιγιστικών εξελίξεων το τελευταίο 24ωρο με αφορμή την χουντικού τύπου απόφαση της ΕΛΑΣ να απαγορέψει τις πορείες του Πολυτεχνείου και τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων, επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα.

Η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. 

Με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κάνει λόγο για “πρωτοφανή και χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης για περιστολή των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων τις μέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου” η οποία  “δεν απαντά στην αδήριτη ανάγκη για την τήρηση από όλους των μέτρων υγειονομικής προστασίας αλλά στη προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να επιρρίψει αλλού τις δικές του ευθύνες. Καθώς και στη στόχευσή του να χαϊδέψει τα αυτιά ενός συντηρητικού ακροατηρίου καθώς και της Ακροδεξιάς πτέρυγας στο κόμμα του”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως επανέλαβε ότι δεν θα παραστεί φέτος στο αστυνομοκρατούμενο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι, αλλά θα βρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ που μαρτύρησαν αγωνιστές της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της, θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter