Επικοινωνία über alles

Επικοινωνία über alles

Ισχύει άραγε αυτό που έχει κυκλοφορήσει στα social media με αναφορά σε ειδικούς ότι το χθεσινό, την Τετάρτη 12.8.2020, διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε σε green box studio και προστέθηκε στο φόντο η εικόνα του γραφείου του Μαξίμου; 

Ας μην μπούμε στην ουσία, αλλά ας ρωτήσουμε αν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί αυτό με την κυβέρνηση αυτή και τον πρωθυπουργό αυτό. Ελάχιστοι θα ισχυριστούν ότι δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί με την κυβέρνηση αυτή, από τη στιγμή που έχει αναγάγει τα πάντα στην πολιτική σε ζήτημα επικοινωνίας. Η κυριαρχία του φαίνεσθαι από την ουσία.

Δεν θα μπορούσε να είναι σε διακοπές ο πρωθυπουργός ενώ έκανε το διάγγελμα; Ακόμη και η επίσκεψη στην Αντίπαρο με πρόσχημα την παράδοση των ελληνικών διαβατηρίων στο ζεύγος Χανκς στην ουσία ήταν ευκαιρία για διακοπές. Όπως και ευκαιρία για ψυχαγωγία η επίσκεψη στην Επίδαυρο για την αισχύλεια τραγωδία «Πέρσες» τη στιγμή που εξυφαινόταν τραγωδία στην Aανατολική Μεσόγειο.

Είναι ανάγκη ο πρωθυπουργός να δείξει ότι είναι στο γραφείο του ενώ δεν είναι; Ας ήταν κάπου αλλού κι ας απηύθυνε διάγγελμα. Ποιος θα στεκόταν σ’ αυτό όταν θα φρόντιζε να έδινε βάρος και ουσία στα λεγόμενα του διαγγέλματος.

Χαμένη στη διαχείριση της επικοινωνίας, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός (για τον οποίο είπε η μετέπειτα υπουργός του Κεραμεώς ότι μια από τις πρώτες λέξεις που είπε το παιδί της ήταν «Κυριάκος» και προεκλογικά στον δρόμο τον συναντούσαν όλως τυχαίως θηλυκά στελέχη της ΝΔ για να τον χαρακτηρίσουν «γκόμενο») αφήνουν στο περιθώριο την ουσία όσων συμβαίνουν στην Aνατολική Μεσόγειο. 

Γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει σαφή απάντηση τι κάνει το «Oruç Reis» στη διακεκαυμένη ζώνη; Ακόμη και η «Καθημερινή» αδειάζει την κυβέρνηση και τις επικοινωνιακές της φανφάρες: το ερευνητικό σκάφος κάνει έρευνες. Επομένως η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει αν θεωρεί την περιοχή ελληνικά ύδατα και άρα είναι αναγκασμένη να αντιδράσει με βάση τα δείγματα γραφής που έχει δώσει στα μακεδονικά συλλαλητήρια.

Η διγλωσσία είναι αποτέλεσμα της επικοινωνιακής πολιτικής, της γραμμής δικαιολόγησης που πέφτει κάθε φορά στους οπαδούς όταν γίνεται λάθος (λίστα Πέτσα, σκόλι ελικίκου κ.λπ.). Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι πολιτική αλλά παράγει πολιτική. Βάσει αυτής κρίνεται.

ΥΓ.: Όταν εξελέγη κυβέρνηση η ΝΔ είχε όλο τον χώρο και τον χρόνο να ασκήσει την πολιτική της. Και το έπραξε. Βουτιά στην παραγωγή το τελευταίο τρίμηνο του 2019, παρά τις ελαφρύνσεις και τα δώρα στους επιχειρηματίες, και το ριμπάουντ δεν ήρθε ποτέ. Ενέσκηψε η πανδημία και δόθηκε το σύνθημα να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά για το χάλι της οικονομίας. Αλλά και στο μέγεθος της ύφεσης «μαγειρεύονται» οι ανακοινώσεις για να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι η καταστροφή και προβάλλονται τα «χαρίσματα» του πρωθυπουργού και των πρωτοβουλιών του. Κι αυτό για να μετρήσουν οι εντυπώσεις. Όπως και τα συνεχή διαγγέλματα, για να φανεί ότι είμαστε σε «πολεμική» κατάσταση και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο (ΤΙΝΑ). Το κακό είναι ότι είμαστε σε πόλεμο, που επήλθε από τις τοξικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν οικογένειες, πόλεις και περιοχές. Μοιράζουν αφειδώς χρήμα σε φίλους και γνωστούς οικονομικά ισχυρούς, με το σταγονόμετρο δίνουν σε άνεργους και εξαθλιωμένους. Μπορεί και να θέλουν να μοιράσουν κονδύλια, το Αιγαίο· ας το πουν όμως καθαρά. Μπορούν ή θα το κρύψουν πίσω από green box;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter