Επικοινωνιακές… ντρίπλες Κυριάκου με την Εθνική Αστέγων

Επικοινωνιακές… ντρίπλες Κυριάκου με την Εθνική Αστέγων

Την ποδοσφαιρική Εθνική Ομάδα Αστέγων θα δεχθεί αύριο, Δευτέρα, στις 13.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μας πληροφορεί σχετικό δελτίο Τύπου του Μαξίμου.

Θα δει από κοντά μερικά από τα μέλη της αποστολής που πήρε μέρος στο 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που διεξήχθη στο Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου. Η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων είναι αξιέπαινη από κάθε άποψη, καθώς προσπαθούν να βρουν τα πατήματα μιας “κανονικής” ζωής παρόλο που στερούνται ενός από τα πιο βασικά αγαθά, αυτό της στέγης. 

Ο πρωθυπουργός, υποτίθεται ότι “θα ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν”, και πως “θα στείλει το μήνυμα πως η Πολιτεία θα είναι δίπλα σε εκείνους που καταβάλλουν μεγάλο αγώνα για μια καλύτερη ζωή”, όπως εξηγεί το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο μας υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο του 2016 είχε ανταποκριθεί στην πρόσκλησή τους για έναν «ζεστό» ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό και δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια. Ως ένα από τα αποτελέσματα των σκληρών μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν τα πρώτα χρόνια της κρίσης οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν και η εμφάνιση σε σχετικά μαζική κλίμακα των αστέγων και στη χώρα μας, καθώς οι χιλιάδες απολύσεις, η τεράστια ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων, τα χρέη στις τράπεζες και οι πλειστηριασμοί οδήγησαν χιλιάδες συνανθρώπους μας στις πλατείες και τα παγκάκια. 

Το ζήτημα είναι ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ όπως δείχνουν και τα πρώτα δείγματα γραφής της, θα κλιμακώσει την επίθεση στον κόσμο της εργασίας, θα δώσει γη και ύδωρ στους δανειστές, στους ανθρώπους του πλούτου και στις τράπεζες, αφήνοντας ακόμα πιο εκτεθειμένες στην εξαθλίωση κοινωνικά ευάλωτες ομάδες όπως οι άστεγοι. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter