Επικοινωνιακές υπερβολές χωρίς ουσία στην άφιξη των πρώτων τουριστών (Video)

Επικοινωνιακές υπερβολές χωρίς ουσία στην άφιξη των πρώτων τουριστών (Video)

Κανείς δεν είναι αντίθετος στον Ξένιο Δία και στην ευγενική υποδοχή των τουριστών, μόνον που όπως φαίνεται όλα εντάσσονται σε μια επικοινωνία άνευ ουσίας.

Από σήμερα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ανοίγουν για διεθνείς πτήσεις και μπορούν να υποδέχονται τουρίστες, έχοντας καταστρώσει σχέδιο για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Όπως και να ‘χει, ό,τι σχέδιο κι αν έχεις, όλα θα κριθούν στην πράξη. Και πέραν του σχεδίου, κανείς δεν ξέρει τον ίδιο τον ιό…

Όλα -κατά κάποια έννοια- είναι στον αέρα. Όχι μόνον στην Ελλάδα για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά σε όλον τον κόσμο.

Δεν ξέρουμε αν και πότε θα πρέπει να περιμένουμε ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Το απευχόμαστε, αλλά άλλο τι θέλουμε και άλλο τι θα γίνει.

Ίσως το καλωσόρισμα να έπρεπε να είχε μεγαλύτερη ουσία, όπως υποδομές και όχι την εμφάνιση πολιτικών, στελεχών και παρατρεχάμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε φωτογραφίες και βίντεο.

Οι αψίδες νερού με την οποία υποδέχθηκαν την πρώτη πτήση στη Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι κατά κάποιο τρόπο «φαντασμαγορική», αλλά δεν εξυπηρετεί παρά μόνον προσωπικές επικοινωνίες. Συνήθως γίνεται για νέες πτήσεις.

Εκεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επιθεώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, λίγο πριν από την άφιξη της πρώτης πτήσης από το εξωτερικό (Μόναχο), μετά το άνοιγμα των συνόρων. Μαζί του ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι οποίοι υποδέχτηκαν τους επιβάτες της πτήσης που έφθασε από το Μόναχο, με την Aegean Airlines, στις 13.30.

Αντί λοιπόν για αψίδες νερού, ίσως θα έπρεπε λίγο περισσότερη σύνεση αφού ακόμα και το ξενοδοχείο κρουσμάτων (ξενοδοχείο καραντίνας) στη Θεσσαλονίκη δεν έχει ορισθεί ακόμα όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Τουρισμού…

Ο ίδιος ανέφερε πως θα διευθετηθεί άμεσα αλλά ίσως θα ήταν πιο σημαντικό από τους πίδακες νερού… Εξάλλου δεν μπορεί να πιστέψει κανείς πως το όλο θέμα είναι μια υπογραφή. 

Καλές οι φιέστες, αλλά η ουσία καλύτερη!

Υ.Γ. Για την Ιστορία από το ίδιο αεροδρόμιο πέρασε και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με αφορμή την επανεκκίνηση των διεθνών πτήσεων για να μας επιβεβαιώσει πως όλα πάνε καλά. Αναρωτιέται κανείς αν πίσω από τη βιτρίνα υπάρχει κάποιο περιεχόμενο τη στιγμή μάλιστα πως ο Νίκος Χαρδιαλιάς έριξε ευθύνες στο υπουργείο του που δεν έχει ορίζει ακόμα ξενοδοχείο αναφοράς. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter