Επικοινωνιακή εκμετάλλευση της άδειας Κουφοντίνα από Μητσοτάκη

Επικοινωνιακή εκμετάλλευση της άδειας Κουφοντίνα από Μητσοτάκη

Σε μία κατά το δοκούν νομική ερμηνεία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής προκειμένου να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την άδεια Κουφοντίνα, επενδύοντας και πάλι στο στο αφήγημα περί έξαρσης της εγκληματικότητας και της ανομίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα που δίνει ο νόμος στον Κουφοντίνα να κάνει χρήση αδείας από τη φυλακή, μέσω επικλήσεων στο συναίσθημα και ανυπόστατων διλημμάτων προσπάθησε να προσάψει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την άδεια του τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη». Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι παρά την κριτική, δεν παρέθεσε καμία ουσιαστική πρόταση ως προς το επίδικο.

Φορτισμένος συναισθηματικά, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στην αρχή της τοποθέτησής του πως δεν μιλά σαν πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε ως συγγενής θύματος της τρομοκρατίας, αλλά εκφράζει την ανησυχία της κοινωνίας που παρακολοθεί «έναν αμετανόητο δολοφόνο να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή», ο οποίος «απολαμβάνει ένα προνόμιο της Ελληνικής Πολιτείας που συνεχίζει να τραυματίζει με το γεμάτο μίσος λόγο του».

«Προκύπτει το ερώτημα: Δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας;» είναι το δίλημμα που έθεσε, προσθέτοντας πως η ΝΔ είναι επί της ουσίας θετική εφόσον όμως τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η μετάνοια του εκάστοτε εγκληματία ή τρομοκράτη, συμπεραίνοντας πως στην προκειμένη περίπτωση «η ουσιαστική αυτή προϋπόθεση δεν υπάρχει». Και επιχειρηματολόγησε με βάση το ότι στο δημόσιο λόγο του ο καταδικασμένος τρομοκράτης «δηλώνει αμετανόητος» και «λειτουργεί μέσα από τη φυλακή ως ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», καθώς «καλεί νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν το δρόμο του και να γίνουν δολοφόνοι».

«Μη μας πείτε πάλι για τον Χριστόδουλο Ξηρό…» είπε, προσπαθώντας να προκαταβάλλει τον υπουργό Δικαιοσύνης για να μην χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα το γεγονός ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά το έτερο μέλος της «17 Νοέμβρη» δεν είχε επιστρέψει στην προκαθορισμένη ημερομηνία όταν είχε κάνει χρήση αδείας, με αποτέλεσμα να καταζητείται από την ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που η οργανωμένη βία και ανομία είναι σε έξαρση, πριν από τρεις μέρες αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. «Δημιουργείται νέα γενιά τρομοκρατών στα Εξάρχεια» τόνισε και επισήμανε πως «κάποιοι προσπαθούν αυτήν την πραγματικότητα να την απαξιώσουν και να την παρουσιάσουν ως εμμονή της ΝΔ».

«Ξέρετε πως χαρακτήρισε ο αρχηγός του Ρουβίκωνα τον Κουφοντίνα;» ρώτησε τα μέλη της πλειοψηφίας στην Ολομέλεια, ενημερώνοντας τους πως τον αποκάλεσε ως τον μεγαλύτερο έλληνα επαναστάτη. Επίσης, αναφέρθηκε και στις δημόσιες εγκλήσεις του υπουργού Παιδείας προς τον Πρύτανη που ζήτησε από την Αστυνομία να παρέμβει στο Πανεπιστήμιο. «Λες και ο εχθρός είναι η ΕΛΑΣ…» ανέφερε ειρωνικά.

Εν συνεχεία, ανέφερε πως «την ώρα που ο Κουφοντίνας θα κυκλοφορεί με διάφορους θαυμαστές του, οι δική μας σκέψη με τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Είναι στις μητέρες, στις συζύγους, στα αδέρφια των θυμάτων», ενώ παρέθεσε όλα τα ονόματα των θυμάτων της «17 Νοέμβρη».

«Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά αμύνεται» είπε και συμπλήρωσε πως η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική αλλά όχι αδύναμη. «Οφείλουμε να φωνάξουμε βροντερά από κοινού: ως εδώ…» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter