Επικράτηση ΝΔ στους «αστικούς» δήμους και ΣΥΡΙΖΑ στις «λαϊκές» γειτονιές

Επικράτηση ΝΔ στους «αστικούς» δήμους και ΣΥΡΙΖΑ στις «λαϊκές» γειτονιές

Σαφές προβάδισμα σε Αθήνα, Πειραιά και στους «αστικούς» δήμους των βορείων και νοτίων προαστίων πετυχαίνει η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί στα λεγόμενες «λαϊκές» γειτονιές των δυτικών προαστίων και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Εκτός από τους δύο μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, η ΝΔ είναι πρώτη στους περισσότερους δήμους του Νότιου και του Βόρειου Τομέα της Β΄ Αθήνας , καθώς και στην Ανατολική Αττική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στους δήμους του Δυτικού Τομέα και της Β΄ Πειραιώς, καθώς και στους «λαϊκούς» δήμους του Βόρειου και του Νότιου Τομέα.

Ειδικότερα, στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ πετυχαίνει υψηλά ποσοστά στους δήμους Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς (Εκάλη 83,74%, Κηφισιά 62,72%), Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παπάγου – Χολαργού (Παπάγου 65%), Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού (Φιλοθέη 78,96% – Π. Ψυχικό 75,83%) και Χαλανδρίου. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στους δήμους Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης.

Πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους δήμους του Δυτικού Τομέα, δηλαδή σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους – Καματερό, Αιγάλεω, Ίλιον, Περιστέρι, Πετρούπολη και οριακά στο Χαϊδάρι.

Στον Νότιο Τομέα η ΝΔ επικρατεί στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης, Παλιού Φαλήρου και οριακά στην Ηλιούπολη. Αντίθετα στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Βύρωνος, Καισαριανής, Καλλιθέας (οριακά) και Μοσχάτου – Ταύρου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καθολική είναι η νίκη της ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς καθώς επικρατεί τόσο στον Πειραιά όσο και σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ αντίθετα στην Β΄ Πειραιώς είναι πρώτη μόνο στη Σαλαμίνα με τον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί σε όλους τους άλλους δήμους, δηλαδή στους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Περάματος.

Από τους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής η ΝΔ υπερισχύει στους 11 (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στους άλλους δύο (Αχαρνών και Λαυρεωτικής).

Τέλος, στην εκλογική περιφέρεια της Δυτικής Αττικής η ΝΔ επικρατεί στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Φυλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter