Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την καταδίκη του ζεύγους Παπαντώνιου για ανακριβές πόθεν έσχες

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την καταδίκη του ζεύγους Παπαντώνιου για ανακριβές πόθεν έσχες

Ως αβάσιμους απέρριψε τους ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και με την υπ’ αριθμόν 175/2017 απόφασή του επικύρωσε την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009.

Σύμφωνα με αυτήν, επεβλήθη στον πρώην υπουργό και στη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Παράλληλα, στο ζεύγος έχει επιδικαστεί και χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, ύψους 20.000 ευρώ για τον καθένα.

Το ζεύγος Παπαντωνίου καταδικάστηκε λόγω της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2009, καθώς δεν συμπεριέλαβε στην εν λόγω δήλωση την τραπεζική κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 1.311.000 ευρώ, στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, η αρχική κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, έγινε το 2000 που ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική Τράπεζα και η κατάθεση φτάνει μέχρι και το 2010, που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κ. Κουράκου, από τον πρώτο της γάμο. Όπως είναι γνωστό, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και προηγούμενων ετών, δηλαδή προ του 2009, με μικρότερες ποινές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter