Επιλεγμένες ερωτήσεις στην συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού – Επαναλήφθηκαν οι συνήθεις αποκλεισμοί

Επιλεγμένες ερωτήσεις στην συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού – Επαναλήφθηκαν οι συνήθεις αποκλεισμοί

Επιλεκτική ήταν και αυτή την φορά η κυβέρνηση στις ερωτήσεις που δέχθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Κατά την συνήθειά της αρνήθηκε να δώσει ερώτηση στο Documento συνεχίζοντας τον αντιδεοντολογικό αποκλεισμό της εφημερίδας. Ωστόσο αυτή την φορά απέκλεισε και άλλα μέσα ενημέρωσης με το πρόσχημα της «ενοποίησης των ομοειδών ερωτήσεων», κάτι που δεν ισχύει τόσο από την ανάγνωση των ερωτήσεων όσο και από την σειρά που υποβλήθηκαν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε συγκεκριμένες ερωτήσεις από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Είναι ενδεικτικό ότι αποκλείστηκαν οι ανταποκριτές ξένου Τύπου, όπως από τους Times που στην συνέχεια εξέφρασαν με έντονο τρόπο την διαφωνία τους. Επιπλέον επιλέγονταν ερωτήσεις για τα ίδια θέματα.

Το Documento σύμφωνα με τις οδηγίες του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου υπέβαλε εγκαίρως δύο ερωτήσεις. 

Η πρώτη ήταν: 

«Προς τον Πρωθυπουργό: Κ. πρόεδρε η αντιπολίτευση σας κατηγορεί για αποτυχία μετά το πρώτο λοκντάουν και εστιάζει σε μη ενίσχυση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Μεταφορών. Εσείς το αρνείστε και μάλιστα ο υπουργός σας είπε ότι “όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες στην δημόσια Υγεία δεν είχαν γίνει τα τελευταία 46 χρόνια”. Εάν όλα έγιναν σωστά τότε γιατί φθάσαμε στο δεύτερο λοκντάουν;». 

Η δεύτερη ερώτηση για την περίπτωση που εθεωρείτο ότι η πρώτη είχε απαντηθεί ήδη ήταν: 

«Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα είναι κατειλημμένες 213 ΜΕΘ που με απλή μέθοδο των τριών αποτελούν το 60% των ΜΕΘ για τον Covid. Μετά το πρώτο λοκντάουν και 7 μήνες προετοιμασία έχουμε μόλις 355 ΜΕΘ;».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter