Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση

Επιλεκτικά αντανακλαστικά από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Δυσαρέσκεια για Πολάκη και νουθεσίες προς την κυβέρνηση

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ)... πρόλαβε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ)…

Και μάλιστα έσπευσε να βγάλει πρώτη ανακοίνωση επιδεικνύοντας αυτή τη φορά πιο γρήγορα αντανακλαστικά από την λαλίστατη -εάν πρόκειται για κυβερνητικά στελέχη- ΕΔΕ.

Για να στηλιτεύσει τις δηλώσεις Πολάκη αναφορικά με τα σκάνδαλα που πρέπει να διερευνηθούν υιοθετώντας την ερμηνεία της ΝΔ ότι δήθεν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας παρενέβη στη Δικαιοσύνη ζητώντας να βάλει στη φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος που έχει κωφεύσει ακόμα και απέναντι σε απίστευτες ύβρεις και συκοφαντίες που έχουν δεχθεί μέλη της κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους (όπως πχ η Ειρήνη Τζίβα που διενήργησε την έρευνα για το Noor1 ) αφού εκφράζει την δυσαρέσκεια της για "αναφορές υπουργού", χωρίς να κατονομάζει αλλά φωτογραφίζοντας τον Παύλο Πολάκη, νουθετεί και την Κυβέρνηση τι να πράξει για να σταματήσει την ...παρεμβατική διάθεση των στελεχών της :

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΕΕ :

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Καλεί τους εκπροσώπους της Kυβέρνησης:

- Να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και

- Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.