Επιμένει για τις θέσεις ορθίων στις πτήσεις της η Viva Colombia

Επιμένει για τις θέσεις ορθίων στις πτήσεις της η Viva Colombia

Η αεροπορική εταιρία της Κολομβίας Viva Colombia, επιμένει να θεσπίσει τις θέσεις… ορθίων στις πτήσεις της, για λόγους οικονομίας.

Σκοπός της Viva Colombia είναι να μπορούν περισσότεροι επιβάτες να ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα της εταιρείας και να μειωθεί παράλληλα η τιμή των εισιτηρίων.

Το θέμα τέθηκε το περασμένο καλοκαίρι και απορρίφθηκε από τις υπηρεσίες της χώρας, ωστόσο η εταιρία επιμένει.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας -που αψηφά όλους τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν διεθνώς- θα μπορούν να ταξιδεύουν με αεροπλάνο οι Κολομβιανοί με χαμηλό εισόδημα και θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των τουριστών που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Ο CEO της VivaColombia Γουίλιαμ Σόου δήλωσε στη Miami Herald: «Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν τρόπους για να ταξιδέψουν και όρθιοι. Ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό επειδή θα κάνει τα ταξίδια πολύ πιο φθηνά» και συμπλήρωσε: «ποιος νοιάζεται αν σε μια ώρα πτήσης δεν υπάρχουν οθόνες, μαρμάρινα πατώματα και… φιστίκια;».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που αεροπορική εταιρεία αναζητά τρόπους για να ταξιδεύουν όρθιοι οι επιβάτες, καθώς το 2003 όταν η Airbus είχε την ιδέα οι επιβάτες να κάθονται σε κάθετες θέσεις.

Επίσης το 2010 η Ryanair πρότεινε να υπάρχουν θέσεις για όρθιους επιβάτες. Ο CEO Μάικλ Ο’ Λίρι είχε δηλώσει: «Το αεροπλάνο είναι απλά ένα λεωφορείο με φτερά. Αν συντριβεί δεν θα σε σώσει η ζώνη. Δεν χρειάζεσαι ζώνη στο Μετρό. Δεν χρειάζεσαι ζώνη στα τρένα».

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κολομβίας, Αλφρέντο Μποκανέγκρα, δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά τα σχέδια της VivaColombia: «Οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν όπως τους αρμόζει. Όποιος έχει μπει στα μέσα μεταφοράς ξέρει πως δεν είναι ευχάριστο όταν είσαι όρθιος». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter