Επιμένει η Κεραμέως στο άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές – Δεν υπάρχει εισήγηση για rapid tests

Επιμένει η Κεραμέως στο άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές – Δεν υπάρχει εισήγηση για rapid tests

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις γιορτές και με πρώτα τα δημοτικά, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, για ακόμη μία φορά, επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πως οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η κ. Κεραμέως, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στο Θέμα fm, σημείωσε ότι οι συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών θα διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα δρομολογηθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα γίνουν rapid tests στα σχολεία, η υπουργός τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Σημειώνεται πάντως πως σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εισηγήσεις των ειδικών για να μην ανοίξουν καθόλου τα γυμνάσια και τα λύκεια, ωστόσο η κυβέρνηση φαίνεται πως επιδιώκει να ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες.

Χθες, Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινώνοντας την παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου άφησε ναδιαφανεί πως την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν εκ νέου τα σενάρια για την άρση του lockdown άρα και για το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως στον σχεδιασμό για τον σταδιακό τερματισμό της καραντίνας θα συμπεριληφθεί και το τι θα γίνει με τις σχολικές μονάδες δηλαδή τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ας σημειωθεί πως στις 24/11 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και είχε πει πως οι μέχρι τώρα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, ενώ τα κρούσματα που καταγράφονται στις σχολικές μονάδες είναι «εισαγόμενα» από το εξωσχολικό περιβάλλον, είχε προαναγγείλει και δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Ωστόσο, είχε παραδεχθεί πως «υπάρχει ανησυχία για τους μαθητές των μεγαλύτερων βαθμίδων», λόγω των συναναστροφών τους εκτός σχολικού περιβάλλοντος, ενώ ανακοίνωσε πως με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων θα γίνουν «δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα παιδιά όλων των βαθμίδων» ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει «σχέση της θετικότητας των μαθητών των σχολείων σε σχέση με την υπόλοιπη κοινότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter