Νέα ανακοίνωση

Επιμένει η πλοιοκτήτρια εταιρεία: «Εμείς δε φέρουμε καμία άλλη ευθύνη για την τυχόν εξάπλωση της ρύπανσης»

Επανέρχεται με νέα ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Αγία Ζώνη ΙΙ και υποστηρίζει ξανά ότι «δεν φέρουμε καμία άλλη ευθύνη για την τυχόν εξάπλωση της ρύπανσης, για την οποία δεν προκύπτει ακόμη σαφώς και με αποδεικτικά στοιχεία ότι οφείλεται στη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ"».

Αναφέρει επίσης ότι το δεξαμενόπλοιο ΛΑΣΣΑΙΑ που απαντλούσε καύσιμα από το βυθισμένο πλοίο είχε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας έως τις 19/9/2017 και είχε ζητηθεί να εκφορτώσει το φορτίο πετρελαίου που είχε αντλήσει από το ναυάγιο στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ έως την ανωτέρω ημερομηνία.

«Για λόγους άγνωστους σε εμάς, αυτό δεν έγινε, με συνέπεια το ανωτέρω πλοίο να βρίσκεται από χθες το βράδυ έμφορτο, στα ανοιχτά και ανασφάλιστο, λόγω της αναξιοπλοίας του, με ό,τι κινδύνους μπορεί αυτό να ελλοχεύει» αναφέρει η εταιρεία και συνεχίζει, μεταξύ άλλων:

«Ειδήμονες που έφτιαξαν σενάρια περί λαθρεμπορίας και τα διοχέτευσαν στον Τύπο τις προηγούμενες ημέρες, αφενός μεν γνώριζαν πολύ καλά τους τρόπους που διεξάγεται το λαθρεμπόριο, διότι ήταν πολύ αναλυτικοί και γλαφυροί στην περιγραφή τους, αφετέρου δε, είναι ολοφάνερο ότι είναι υποκινούμενοι και εκτελούν εντολές που σκοπό έχουν να παρουσιάσουν την εταιρεία μας και τον εκπρόσωπο αυτής, Θεόδωρο Κουντούρη, να παραβαίνει κατ' εξακολούθηση τις διατάξεις του τελωνειακού κώδικα».

Υπενθυμίζεται ότι στο δεξαμενόπλοιο ΛΑΣΣΑΙΑ εντοπίστηκαν λαθραία καύσιμα, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για το ίδιο πλοίο που αποσύρθηκε από την επιχείρηση καθώς είχαν λήξει τα πιστοποιητικά του, τα οποία μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» δεν ανανεώνονται πλέον με προσωρινές επεκτάσεις.

Συγκεκριμένα στις δεξαμενές έρματος του πλοίου έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.