Επιμένει ο Λοβέρδος, παρά το κράξιμο

Επιμένει ο Λοβέρδος, παρά το κράξιμο

Πολύς λόγος έγινε για την ανάρτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ στα κοινωνικά δίκτυα, όμως εκείνος δεν παίρνει πίσω τα όσα έγραψε

“Σε όλες τις επιθέσεις ανεξαιρέτως επιβεβαιώνεται η σύνδεση τρομοκρατίας-μετανάστευσης. Εκεί το πρόβλημα, εκεί και η λύση του” έγραψε χθες το μεσημέρι ο Ανδρέας Λοβέρδος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Τα σχόλια πολλά – και ιδιαιτέρως αιχμηρά – έκαναν λόγο για σχόλιο που θύμιζε Χρυσή Αυγή και το συνέκριναν με όσα είχε δηλώσει για τις οροθετικές ως υπουργός Υγείας.Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε αργότερα ένα εκτενέστερο σχόλιο, στο οποίο έγραφε: 

” Σε όλα τα διεθνή fora που συμμετέχω πάγια υποστηρίζω πως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι παντός είδους πόροι, οικονομικοί, δομικοί και ανθρώπινοι πρέπει να επικεντρωθούν στην σύγχρονη όψη της, που είναι η ισλαμική τρομοκρατία σε συνδυασμό με τη μετανάστευση. Εκεί που είναι το πρόβλημα εκεί είναι και η λύση του. Η φραστική καταδίκη δεν αρκεί. Οι λαοί της Ευρώπης νιώθουν απροστάτευτοι.”

Έτσι, “στρογγυλεύει” τη θέση του, η οποία όμως παραμένει: οι τρομοκράτες είναι μετανάστες, άρα οι μετανάστες είναι εν δυνάμει τρομοκράτες…

Αξίζει όμως και κάτι άλλο να επισημανθεί: ο Αν. Λοβέρδος θεωρεί -λίγο πολύ- ότι, μακριά από μας κι ό,τι γίνει ας γίνει. Γράφει: “Οι μαχητές αυτοί δεν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα όταν από την Ευρώπη πηγαίνουν να πολεμήσουν στη Συρία ή το Ιράκ”. Δηλαδή, δεν μας νοιάζει αν σφάζουν Σύρους και Ιρακινούς, αν εφαρμόζουν όπως εκείνοι θεωρούν τη σαρία, αποκεφαλίζοντας διαφωνούντες,δολοφονώντας ομοφυλόφιλους και επιβάλλοντας στις γυναίκες την μπούργκα και την απομόνωση, αρκεί να είναι μακριά από την Ευρώπη… Και τα υποψήφια θύματά τους τι θα κάνουν; Δεν θα αναζητήσουν αλλού μια καλύτερη ζωή;

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

“Η φραστική καταδίκη δεν αρκεί. Οι λαοί της Ευρώπης νιώθουν απροστάτευτοι.

#Τρομοκρατία #Μετανάστευση

Η ισλαμική τρομοκρατία είναι εχθρός του πολιτισμένου κόσμου, των ελευθεριών των λαών και των δικαιωμάτων των ανθρώπων.

Η σύγχρονη μορφή της με τα μορφώματα Daesh-ISIS, πέραν των όσων συμβαίνουν στη Συρία και το Ιράκ, όπου η τρομοκρατία αυτή ηττάται, έχει πεδίο δράσης και την Ευρώπη μέσω της πιο επικίνδυνης μορφής των foreign fighters. Οι μαχητές αυτοί δεν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα όταν από την Ευρώπη πηγαίνουν να πολεμήσουν στη Συρία ή το Ιράκ, όσο όταν εγκληματούν στην Ευρώπη, όντας διακινούμενοι δήθεν μετανάστες ή μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Σε όλα τα διεθνή fora που συμμετέχω πάγια υποστηρίζω πως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι παντός είδους πόροι, οικονομικοί, δομικοί και ανθρώπινοι πρέπει να επικεντρωθούν στην σύγχρονη όψη της, που είναι η ισλαμική τρομοκρατία σε συνδυασμό με τη μετανάστευση. Εκεί που είναι το πρόβλημα εκεί είναι και η λύση του.

Η φραστική καταδίκη δεν αρκεί. Οι λαοί της Ευρώπης νιώθουν απροστάτευτοι. Οι πολιτικοί, μέσα από την ασφάλεια που απολαμβάνουν, μπορεί να αρκούνται στις λέξεις καταδίκης αλλά οι άνθρωποι της καθημερινής ζωής απαιτούν πράξεις. Και είναι θλιβερό πολλοί από τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, με δεκάδες νεκρούς, να αποδεικνύεται πως ήταν γνωστοί στις αρχές είτε ως σύγχρονοι δήθεν μετανάστες είτε ως μετανάστες δεύτερης γενιάς που είχαν εντοπιστεί ως ύποπτοι.

Όσο οι ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ κοιτούν και απλώς καταδικάζουν χωρίς να πράττουν, τόσο οι πολίτες θα απομακρύνονται από τους πολιτικούς και την πολιτική”.

Η πρώτη ανάρτηση:

και η επόμενη:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter