Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο «φακέλωμα» των πολιτών από τη ΝΔ

«Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το "φακέλωμα" των πολιτών, η ΝΔ άλλαξε την πλατφόρμα εγγραφής (αφού πρώτα είχε "κατεβάσει" την επίμαχη σελίδα), ώστε να μην εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών», αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Η σιωπή της για το ζήτημα, όπως και η αλλαγή της πλατφόρμας, δεν την απαλλάσσει από τα ερωτήματα που αφορούν στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των πολιτών», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνει: «Τα ερωτήματα παραμένουν: Διατηρεί προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Υπήρξε ενημέρωση της αρμόδιας Αρχής Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διατήρηση και επεξεργασία τους;

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να ποιεί τη νήσσα γύρω από το θέμα. Καλούμε την Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να το διερευνήσει και να κινηθεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.