Επιμένει ο Τσαβούσογλου: Ανοιχτά τα σύνορα μας για όσους πρόσφυγες θέλουν να πάνε Ευρώπη

Επιμένει ο Τσαβούσογλου: Ανοιχτά τα σύνορα μας για όσους πρόσφυγες θέλουν να πάνε Ευρώπη

Τα σύνορα της Τουρκίας είναι ακόμη ανοιχτά για όσους πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να φύγουν στην Ευρώπη δήλωσε ο  Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του σε τουρκικό σταθμό επιμένοντας στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων. 

«Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η πολιτική μας των ανοιχτών συνόρων στο προσφυγικό. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να φύγει στην Ευρώπη, δεν τον εμποδίζουμε. Όμως λόγω της πανδημίας οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν καθώς επιβαρύνθηκε το κύμα (προσφυγικό)» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορώντας τες για «απάνθρωπη συμπεριφορά» κατά των προσφύγων και μεταναστών.

«Η μη αντίδραση της Δύσης στην απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα είναι μια απαράδεκτη κατάσταση» σημείωσε, προσθέτοντας πως «έδειξε πραγματικά τα διπλά στάνταρντς που ισχύουν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων».

Από τα «πυρά» του Τσαβούσογλου φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η κοινή διακήρυξη των πέντε χωρών για την Ανατολική Μεσόγειο. Ο ίδιος την καταδίκασε, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις τους εκφράζουν μόνο εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία.

Υπέδειξε, δε, ως υπεύθυνες χώρες για το χάος που -όπως είπε- έχει δημιουργηθεί στη Λιβύη τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter