Επιμένει ο Τζανακόπουλος μετά τις κενολογίες Τσιάρα: Σκοπεύετε να δημιουργήσετε «πλυντήριο» εκκρεμών ποινικών υποθέσεων;

Επιμένει ο Τζανακόπουλος μετά τις κενολογίες Τσιάρα: Σκοπεύετε να δημιουργήσετε «πλυντήριο» εκκρεμών ποινικών υποθέσεων;

«Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα πλυντήριο υποθέσειων ή να προχωρήσετε σε εκκαθαρίσεις εκκρεμών ποινικών υποθέσεων, να γνωρίζετε ότι θα το βρείτε πάρα πολύ σύντομα μπροστά σας» προειδοποίησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ο Δ. Τζανακόπουλος μετά τις αερολογίες του Κ. Τσιάρα που απέφυγε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις.

Από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνη να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή του άρθρου 13 παρ. Α’ του Ποινικού Κώδικα, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το άρθρο 86’ του Συντάγματος «περί ευθύνης των υπουργών».

Κατά τα λεγόμενα του κ. Τζανακόπουλου, το εν λόγω άρθρο του Π.Κ. ουσιαστικά ορίζει την έννοια της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας και η αναστολή του θα επιφέρει νομικό κενό, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει σε μη αξιόποινο των υπουργών για όλα τα αδικήματα. «Πρόκειται για νομική κακοτεχνία ή για πολιτική στόχευση;», ήταν το ερώτημα του Δ. Τζανακόπουλου που απηύθυνε προς τον Κ. Τσιάρα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σήμερα, ο Κ. Τσιάρας τοποθετήθηκε στην Επιτροπή για το θέμα δίχως όμως να δίνει καμία απάντηση που να προσεγγίζει έστω και στο ελάχιστο την ουσία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε γενικόλογα ότι όλες οι εν εξελίξει έρευνες θα συνεχιστούν κανονικά με το καθεστώς προ της αλλαγής του Π.Κ., ενώ αντέστρεψε το ερώτημα του κ. Τζανακόπουλου, ρωτώντας αν αποτελεί νομική κακοτεχνία ή πολιτική σκοπιμότητα η τροποποίηση του νομικού καθεστώτος που αφορά το άρθρο 86 του Συντάγματος με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μετά τα λεγόμενα του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Δ. Τζανακόπουλος επανήλθε, στηλιτεύοντας την έλλειψη απάντησης από την πλευρά του κ. Τσιάρα. «Δεν πήρα καμία απολύτως απάντηση για την αναστολή του άρθρου 13 παρ. Α’ του Π.Κ.» είπε και έδωσε μία εξήγηση στα κίνητρα που -πιθανώς- κρύβονται πίσω από την αναστολή του εν λόγω άρθρου. «Το ζήτημα έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία και θα πρέπει να απαντηθεί στην Ολομέλεια. Διότι αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα “πλυντήριο” υποθέσεων ή να προχωρήσετε σε εκκαθαρίσεις εκκρεμών ποινικών υποθέσεων, να γνωρίζετε ότι θα το βρείτε πάρα πολύ σύντομα μπροστά σας» προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter