Επίμενει ο Χρυσοχοΐδης: Μόνο η πανεπιστημιακή αστυνομία μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση στα ΑΕΙ

Επίμενει ο Χρυσοχοΐδης: Μόνο η πανεπιστημιακή αστυνομία μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση στα ΑΕΙ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να φανερώσει το «σφιχταγκάλιασμα» του δόγματος «Νόμος και Τάξη» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι η λύση στα ΑΕΙ θα επέλθει μόνο από τις παρεμβάσεις της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι εκπρόσωποι της φοιτητικής, της μαθητικής αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας φρόντισαν να εκφράσουν βροντερά την αντίθεσή τους στο αυταρχικό νομοσχέδιο των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που εισάγει την πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ και παράλληλα δίνει μεγαλύτερο χώρο στους κολεγιάρχες, εις βάρος της δημόσιας παιδείας.

Οι δυναμικές αντιδράσεις κατά του νομοσχεδίου όχι μόνο δεν «ταρακούνησαν» την ανάλγητη κυβέρνηση, η οποία φρόντισε να στείλει εις… διπλούν το δικό της μήνυμα, με την αστυνομία να διαλύει τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δηλώνει πως «μόνο αυτή μπορεί» να αντιμετωπίσει την κατάσταση!

Τοποθετούμενος από το βήμα της Βουλής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς περί ύπαρξης «Γκεστάπο» αλλά και… «τραμπούκων» που «βιάζουν το κράτος δικαίου» στις σχόλες, θέλοντας να δικαιολογήσει τις αποφάσεις περί σύστασης του σώματος που θα «περιφρουρεί» τα ΑΕΙ.

«Ποιο δικαίωμα παραβιάζει η παρουσία της αστυνομίας όταν ήδη παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης; Οι χωροφύλακες της ελεύθερης έκφρασης, οι Γκεστάπο στις σχολές, είναι οι τραμπούκοι που άλλοι ανέχονται άλλοι θωπεύουν κι άλλοι φοβούνται. Εμείς με ευθύνη και δημοκρατική συνείδηση αλλάζουμε όσα πρέπει γιατί έτσι πρέπει για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης παρακμής. Σήμερα μόνο η Αστυνομία μπορεί αν δεν θέλουμε μία ακόμα τρύπα στο νερό και συνέχεια της ανελευθερίας των τραμπούκων».

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατέστησε σαφές το ότι κυβέρνηση όχι μόνο δεν προτίθεται να λάβει υπόψιν της τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, τουναντίον γυρνά επιδεικτικά την πλάτη στους πολίτες, προχωρώντας προς την υλοποίηση μίας σκληρής, αυταρχικής και οπισθοδρομικής ατζέντας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter