Επιμένει ότι θέλει να καταθέσει ο «Σαράφης» – Τις εντολές Τουλουπάκη ακολουθεί ο αρμόδιος αστυνομικός

Επιμένει ότι θέλει να καταθέσει ο «Σαράφης» – Τις εντολές Τουλουπάκη ακολουθεί ο αρμόδιος αστυνομικός

Την επιθυμία του να καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής επανέλαβε ο «Μάξιμος Σαράφης» στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με τον αρμόδιο αστυνομικό του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων, ο οποίος -κατά τις πληροφορίες- στην αναφορά του προς την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ξεκαθαρίζει προς όλες τις πλευρές ότι λειτουργεί σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ελένης Τουλουπάκη.

Ο «Μάξιμος Σαράφης», σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάλεσε τον αρμόδιο αστυνομικό του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων την Πέμπτη και επισήμανε ότι η άρνηση του να παραστεί στη ΓΑΔΑ για να εξεταστεί από το κλιμάκιο της Προανακριτικής δεν συνιστά απείθεια, καθώς δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου περί διασφάλισης της ανωνυμίας του από τους βουλευτές.

Επανέλαβε δε ότι επιθυμεί να καταθέσει εφόσον διασφαλιστεί ότι δεν θα αποκαλυφθούν τα στοιχεία του, προσθέτοντας ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων για την υλοποίηση του προγράμματος προστασίας που έχει ενταχθεί. Μάλιστα, ο προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να μετέφερε στον αστυνομικό ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο καταθέσεων της εν λόγω Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αρμόδιος αστυνομικός φέρεται να διαβεβαίωσε τον προστατευόμενο μάρτυρα ότι το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, γεγονός που αποτελεί μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. Η πολιτική και μιντιακή πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την εκτέλεση του εντάλματος βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων κλιμακώνεται όσο περνούν οι μέρες, με ερευνώμενα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, να εκφράζουν ανοικτά πλέον τη δυσαρέσκειά τους για την ΕΛ.ΑΣ και τον αρμόδιο υπουργό.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη αναφορά του αρμόδιου αστυνομικού αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις επιταγές του νόμου και στην ικανοποίηση του θυμικού κομματικών βαρόνων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter