Επιμένει προκλητικά ο Ερντογάν: «Η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα»

Επιμένει προκλητικά ο Ερντογάν: «Η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα»

Το προκλητικό του κρεσέντο συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε πως «η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα». Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στην Ελλάδα τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ «μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει».

Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση της Hurriyet, ο Ερντογάν είπε:

«Επειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα» συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν».

«Γιατί κάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει τον. Απόψε (χθες το βράδυ) ένας ηγέτης που δεν θέλω να πω το όνομά του, μου είπε “ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σας πάλι”. Κι εγώ τους είπα “Τι πράγμα είναι αυτό … Θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και από την άλλη καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Γίνονται τέτοιες ανοησίες;”, του είπα. Επίσης του είπα “πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε”. Δυστυχώς ζούμε τέτοια προβλήματα», πρόσθεσε.

Πηγή: Hyrriyet.com.tr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter