Επιμένει στην πρόταση των δύο κρατών στην Κύπρο ο Ερντογάν

Επιμένει στην πρόταση των δύο κρατών στην Κύπρο ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε από τα Κατεχόμενα όπου βρίσκεται τη στήριξή του στην πρόταση Τατάρ περί δημιουργίας δύο κρατών στην Κύπρο, επιρρίπτοντας εκ νέου ευθύνες στην Ελλάδα όσον αφορά τη μη επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. «Στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστοί λαοί και δυο ξεχωριστά κράτη», υπογράμμισε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε από τη «βουλή» του ψευδοκράτους τα «καλά νέα» που διεμήνυε ότι θα αποκαλύψει τα τελευταία 24ωρα. Παρά το γεγονός πως τα σενάρια περί των «χαρμόσυνων ανακοινώσεων» του προέδρου της γειτονικής χώρας αφορούσαν, μεταξύ άλλων την ύπαρξη κοιτάσματος στην περιοχή, αλλά και τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης, εν τούτοις για την ώρα έγινε γνωστό ότι θα χτιστεί «νέο προεδρικό μέγαρο» στον Άγιο Δομέτιο, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν χαρακτήρισε ως «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας» το Κυπριακό, δηλώνοντας επίσης ότι η χώρα του «κατέβαλε μεγάλο αντίτιμο για τις ενέργειές της». Στη συνέχεια δεν δίστασε να «επιτεθεί» στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι στη χώρα ενοχλούνται από τις κινήσεις μας για το Κυπριακό», ενώ από τα «πυρά» του δεν διέφυγε η Ελληνοκυπριακή πλευρά που «κρύβεται πίσω από τον ΟΗΕ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter